avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Ultimele răspunsuri

Ultimele răspunsuri

Daca banii au fost primiti prin intermediul unui cont bancar, restituiti banii in acelasi cont si ati rezolvat o parte din problema fara interventia unui executor judecatoresc.....pastrati extrasele bancare ca dovada a primirii si restituirii sumei/sumeloor respective.
Cu un mic amendament: situația în care tatăl muncește pentru ca să facă rost de bani și mama muncește ca să țină gospodăria, chiar dacă oglindește un trecut patriarhal, nu e un model negativ per se. În condițiile în care vârsta la care oamenii fac copii a crescut, adesea nu mai există bunici funcționali care să ajute, iar bonele, autohtone sau asiatice, nu sunt tocmai ieftine. Ori ca ambii părinți să fie 8-10 ore plecați la muncă, iar copiii să stea din grădiniță/școală în after school până devine unul disponibil să-i ia acasă, iar e o soluție costisitoare, bașca un anumit grad de neglijare a copiilor cu urmări nu tocmai bune.

Prin urmare, egalitatea între sexe și genuri e principiul corect, dar cred că greșim prin faptul că înțelegem prin această egalitate eliminarea oricărei diviziuni a muncii (care de la caz la caz poate fi și inversă, cu mama la job și tatăl casnic). Deja ne confruntăm cu o problemă accentuată de îmbătrânire a populației la care nu vom găsi o soluție cât timp vom pune consumerismul pe primul loc și menținerea unei natalități rezonabile pe ultimul loc.
Răspuns la discuția Este ilegal?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Îl rog pe domnul avocat să ne spună de ce fapta nu se incadreaza aici:

Art. 243. -
(1) Fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităţilor sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă
2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi însuşirea pe nedrept a unui bun mobil ce aparţine altuia, ajuns din eroare sau în mod fortuit în posesia făptuitorului, sau nepredarea acestuia în termen de 10 zile din momentul în care a cunoscut că bunul nu îi aparţine.
Răspuns la discuția Dețin un PFA din 2023.
Buna ziua

în prezent organizez cursuri neacreditate în cadrul salonului meu, dar doresc sa ma extind

As dori sa inteleg.
Desfasurati o activitate ilegala si doriti sa o extindenti???
Răspuns la discuția Este ilegal?
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
ba este fix penal! infractiunea de insusire a bunului gasit sau ajuns din eroare la faptuitor nu va spune nimic?
In alta ordine de idei, musai trimiteti pachetul inapoi ca va pot face plangere penala, nu este nicio dilema morala aici

Adalbert Gabriel Gazdovici a scris:

Trebuie sa intelegeti ca "ilegal" in acest caz tine de civil, nu de penal.