avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Activitate Cornel Vasile

Activitate Cornel Vasile

Nu are cum sa fie confidential vecinii .. se pot afla de la OCPI ...refuzul trebuia motivat cu un text de lege ..asa se prevede in OG 27/.2002 ..solutia este actiunea in instanta .
Primaria este operator de date cu caracter personal... deci, GDPR nu cred ca ar avea relevanta.
Si in plus vor intra in vacanta judecatoreasca ...

Întâmpinarea se comunică de îndată reclamantului, care este obligat să depună răspuns la întâmpinare în termen de 10
zile de la comunicare. Pârâtul va lua cunoştinţă de răspunsul la întâmpinare de la dosarul cauzei.
În termen de 3 zile de la data depunerii răspunsului laîntâmpinare, judecătorul fixează prin rezoluţie primul termen de judecată, care va fi de cel mult 60 de zile de la data rezoluţiei, dispunând citarea părţilor.
Răspuns la discuția Zi libera membru sectie votare
ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ nr. 21 din 8 martie 2024 privind unele măsuri pentru organizarea și desfășurarea alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 și a alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2024

art.22
(9) Membrii birourilor electorale ale secțiilor de votare din țară și operatorii de calculator ai acestora au dreptul să primească, la cerere, o zi liberă plătită de la locul de muncă, în ziua următoare zilei votării, pe baza adeverinței eliberate în acest sens de către biroul electoral de circumscripție județeană, biroul electoral de circumscripție al sectorului municipiului București sau Autoritatea Electorală Permanentă, după caz.
OUG nr. 158 din 17 noiembrie 2005 privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate
art. 36
.....
(3) Plata indemnizațiilor se face lunar de către:
a) angajator, cel mai târziu odată cu lichidarea drepturilor salariale pe luna respectivă, pentru asigurații prevăzuți la art. 1 alin. (1) lit. A;
......

art. 47
...
(2) Constituie contravenții faptele săvârșite prin încălcarea obligațiilor prevăzute la art. 36 alin. (3), refuzul nejustificat de plată a indemnizațiilor și/sau calculul și plata eronată a indemnizațiilor, precum și încălcarea obligațiilor prevăzute la art. 36^1 lit. b).
......


art. 48
(1) Contravențiile prevăzute la art. 47 se sancționează după cum urmează:
a) cele prevăzute la alin. (1) și (2), cu amendă de la 2.500 lei la 5.000 lei;
....

Art. 49
Constatarea contravențiilor prevăzute la art. 47 și aplicarea amenzilor corespunzătoare se fac de către organele de control ale CNAS și ale caselor de asigurări de sănătate.
Ati intrebat angajatorul ? .. am mai intalnit o situatie de acest gen..o firma sa plateasaca pentru alta , dar aveau incheiate o conventie intre ele.
Răspuns la discuția Recuperare ore platite in avans
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se pot recupera in continuare ...textul se refera la orele suplimentare.

In perioadele de reducere a activitatii angajatorul are posibilitatea de a acorda zile libere platite din care pot fi compensate orele suplimentare ce vor fi prestate in urmatoarele 12 luni.
Daca nu ma insel , Legea 57/1974, art.75 .
Poate fi motiv de cercetare disciplinara, iar angajatorul in urma cercetarii disciplinare poate aplica una din sanctiunile de mai jos:
a) retrogradarea din functie, cu acordarea salariului corespunzator functiei in care s-a dispus retrogradarea, pentru o durata ce nu poate depasi 60 de zile;
b) reducerea salariului de baza pe o durata de 1-3 luni cu 5-10%;
c) reducerea salariului de baza si/sau, dupa caz, si a indemnizatiei de conducere pe o perioada de 1-3 luni cu 5-10%;
d) desfacerea disciplinara a contractului individual de munca.


Cererile în vederea soluţionării unui conflict de muncă pot fi formulate:
,,....
c) în termen de 3 ani de la data naşterii dreptului la acţiune, în situaţia în care obiectul conflictului individual de muncă constă în plata unor drepturi salariale neacordate sau a unor despăgubiri către salariat, precum şi în cazul răspunderii patrimoniale a salariaţilor faţă de angajator;
...