avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Proiect de lege privind scaderea varstei de pensionare ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Proiect de lege privind scaderea varstei de pensionare pentru femeile cu 2 sau mai multi copii. Este discriminare sau nu?

"Guvernul poate accepta ca vârsta de pensionare să fie redusă pentru femei cu un an, în cazul femeilor cu doi copii, şi cu doi ani, pentru mai mult de doi copii" - declaratia premierului.

Considerati ca aceasta prevedere este discriminatorie , atat in ceea ce ii priveste pe tati cat si pe femeile care au un copil sau nu au deloc?

Daca proiectul se materializeaza in lege , credeti ca va fi influentata mentalitatea unor magistrati care si asa au o aversiune impotriva tatalui?
Cel mai recent răspuns: Muresan Felicia , utilizator 22:42, 8 Aprilie 2010
Lg.27/1966
a) cu un an pentru 3 copii;
b) cu doi ani pentru 4 copii;
c) cu trei ani pentru 5 copii.
Lg 3/1977
a) cu un an pentru 3 copii;
b) cu doi ani pentru 4 copii;
c) cu trei ani pentru mai multi copii
Lg 19/2000
a) cu un an - pentru 3 copii;
b) cu doi ani - pentru 4 sau mai mulţi copii.
Proiect Boc
a) cu un an - pentru 2 copii;
b) cu doi ani - pentru mai mult de 2 copii
.........................................................................
In evolutia celor 44 de ani a Legii pensiilor, eu vad discriminare a politicii statului fata de femeile care au nascut.
Mie nu mi se pare a fi o discriminare.
E ceva de genul: intr'o casnicie, ea nu are serviciu, el are.
Ea lucreaza acasa: menaj, cumparaturi, copii...etc tot ce tine de gospodarie. Nu este si asta o munca pe care ea o presteaza dar care nu i se trece la vechime si nu e platita?
E la fel si cu o mama care are 1 copil, spre deosebire de cea care are 2 sau mai multi. Credeti ca cea care are unul singur, munceste acasa la fel cat cea care are doi sau mai multi?
De aceea nu consider ca este discriminare, pentru ca cea cu mai multi copii depune mai mult ,,sacrificiu'' in gospodarie decat cea cu unul singur=D>=D>=D>
Eu cred ca este o prostie ... poate unii nu mai pot sa aiba copii sau totusi se gandesc si la viitorul copiilor prin ce le poate asigura ca parinte ... ca statul in afara probabil de impozitul pe imensa alocatie nu da semne de ceva imbunatatire ...
De ce nu se gandesc in primul rand care este nivelul de trai in romania, cat de usor sau greu iti cresti un copil doar , cati dintre parinti isi pot permite sa-i acorde copilului cele necesare ... (sunt destui parinti care nu indraznesc sa-i duca pe copii in magazine de rusine sa nu ceara ceva si sa nu lisi permita sa le cumpere)...
Deci prima data sa se gandeasca si apoi sa se faca ceva ... doar nu sunt afectate doar 2-3 persoane , ci o tara intreaga ...
sunt de acord cu un an pt 2 copii, cu doi ani ar fi trebuit de la 2 la4, apoi 3 ani pt mai mult de 4. ca sunt cazuri cu 5, sau 10. si nu se compara tot ce implica cresterea a2 copii cu cresterea 7.
nu consider discriminare a mamelor cu un copil, sau a femeilor fara copii , sau a barbatilor, tati sau nu.
Sa inteleg ca o femeie doar prin simplu fapt al nasterii , merita sa i se reduca varsta de pensionare? Chiar daca nu se ocupa de copii? Ii nastere si atat? Sau pentru ca recunoastem oficial ca mama se ocupa mai mult de copil decat tatal?

Guvernul a mers si mai departe si a spus ca doar pentru acele mame care ingrijesc copii pana la varsta de 10 ani.

Adica oficializam faptul ca pana la varsta de 10 ani cea care se ocupa mai mult de copil este mama.
Ce mai asteptam de la instante in cazul asta?
Urmeaza legea care sa specifice ca minorii pana in 10 ani sa fie incredintati mamei in caz de divort.
Ce rost are sa ne mai ascundem?

Ultima modificare: Joi, 8 Aprilie 2010
custodie.comuna, utilizator

Alte discuții în legătură

Concediu ingrijire copil ionescu_ady ionescu_ady buna ziua sunt un proaspat tatic si am niste nelamurir avem acasa un bebe de un an si 5 luni si nevasta a nascut 2 gemeni prematur acuma a prenatal pe pt ... (vezi toată discuția)
Pensionare pentru femeile care au născut cel puţin 3 copii până în 1990 Carolinanastase Carolinanastase Buna ziua In octombrie 2015 senatorii au votat, proiectul de lege care prevedere reducerea vârstei standard de pensionare pentru femeile care au născut cel ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cel de-al doilea copil persida80 persida80 buna ziua, momentan ma aflu in concediu pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani. urmeaza sa nasc al 3-lea copil cand cel de-al 2-lea va implini ... (vezi toată discuția)