avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Despartirea concubinilor. la cine ramane copilul?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Despartirea concubinilor. la cine ramane copilul?

Am o relatie e concubinaj din 2006.In 2010 am plecat in Italia la concubin si am locuit cu parintii acestuia timp de aproximativ 2 ani.In 2011 s-a nascut fetita noastra,moment in care am inceput sa fiu tratata ca un strain,toti din familia lui imi vorbeau urat si mi se cera cont pentru tot ce mancam,pentru tot ce faceam,cat lucram si asa mai departe. Tatal lui mereu avea de obiectat cu privire la relatia noastra,ne-a alungat pe strada cu fetita care avea atunci o luna jumatate,am locuit la nasii fetitei timp de 3 saptamani,timp in care ma ameninta ca ma va calca cu masina si alte injurii la adresa mea si familiei mele; ulterior ne-am mutat singuri,eu ,concubinul si fetita. A fost evident si comportamentul concubinui meu,nu ne mai intelegeam...si ne certam aproape zilnic,imi impunea lucruri,pleca la parintii lui cu fetita si venea tarziu...In 2012 am hotarat sa ne intoarcem in tara deoarece el nu mai lucra de 9 luni,iar eu nu mai faceam fata la cheltuieli,el statea cu fetita acasa si incet incet refuza sa mearga la lucru.Am avut inca o cearta puternica in momentul cand am anuntat familia lui ca vom veni in tara - moment decisiv pentru mine deoarece mi-au zis ca imi vor lua fetita si eu pot sa plec sau sa fiu si hrana la peste pe mare,ca nu eu sunt importanta. Am rezistat si m-am impacat cu el pt fetita,de teama amenintarilor lui cu avocatii din strainatate si ca nu imi va incredinta nimeni fetita ca nu lucram cu acte.Dupa impacare,ne-am mutat la parintii mei,locuind si ei in oras cu noi,deoarece,cum am mentionat mai sus,eu nu mai faceam fata cu cheltuielile,iar tatal meu s-a oferit ca ne va ajuta.Ulterior,am decis impreuna sa facem sarbatorile in Romania,unde lucrurile se inrautateau intre noi ca si cuplu.Eu mi-am gasit un loc de munca foarte aproape de casa,insa el refuza sa mearga sa lucreze,pe premiza invatata de la tatal sau : ''Femeia munceste,barbatul traieste''. Acum nu mai dorim sa fim impreuna ,insa el ma ameninta ca imi va face rau si imi va lua fetita...Ce pot sa fac? Eu imi doresc sa ne despartim pe cale amiabiala,dar as vrea sa stiu toate posibilitatile pe care le am,in conditiile in care locuim in casa parintilor mei ,iar tatal meu este dispus sa ma ajute la cresterea fetitei si intretinearea ei. Va rog sa imi raspunde-ti! Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 10 Mai 2013
ANAMARIA03, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:04, 13 Mai 2013
Instanta de tutela va decide la care parinte sunt rezolvate interesele premordiale ale minorei, Deasemei si ancheta socila la ambele domicilii ale parintilor va avea un cuvant mare de spus. Cred ca instanta va dispune stabilirea resedintei minorei la mama. Va doresc succes
Ultima modificare: Vineri, 10 Mai 2013
Manole Dumitru, utilizator
Procesul dvs. AM IMPRESIA ca se va judeca in Italia daca va aflati acolo.
De regula mamele obtin copii.
Daca sunteti in Romania si aveti casa si un serviciu aici, atunci in Romania va veti judeca.
Cine s-a ocupat mai mult de copil in ultimul timp?
Va avantajeaza ca dv. aveti serviciu, dar depinde si de restul conditiilor. Unde e copilul acum, cu cine, merge la scoala, la gradinita etc.? Contactati si un avocat pentru a intelege pe ce pune accent o instanta.
Numai eu am lucrat si acum intentionez sa imi schimb locul de munca,cu ceva mai bine platit. Mentionez ca el nu are locuinta si nici parintii lui nu au decat o bucata de pamant arabil.Acum suntem in Romania,am facut actele romanesti la fetita.El imi spune ca imi va lua fetita si ca imi va creea probleme.Este in stare sa fure fetita si sa fuga...insa niciunul nu ne mai dorim sa fim impreuna.
Doamna, daca aici nu ne dati detaliile cerute sa va ajutam, atunci mergeti la un avocat.

Alte discuții în legătură

Acte necesare pt calatoria minorului flr_florentina flr_florentina buna ziua,am o intrebare sotul meu are o fetita din prima casatorie care este la mama ei ele locuind in italia,sotul meu vrea sa aduca fetita in tara pe ... (vezi toată discuția)
Custodia mamei isabelle_ife isabelle_ife Buna ziua. Ma numesc Isabela si am 27 de ani.Momentan locuiesc in Anglia si am un copil.Din nefericire copilul nu e cu mine deoarece e la parintii tatalui ei ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor nicolo nicolo bunaseara...am o fetita de 4 ani,am locuit impreuna in Italia,dar cind am venit in vizita in Romania,tatal fetitei n_a vrut sa se mai intoarca ,si a oprit si ... (vezi toată discuția)