avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 337 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cumparare imobil. Se preiau si datoriile?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cumparare imobil. Se preiau si datoriile?

Buna seara,
Intentionez sa cumpar un apartament care a fost cumparat de catre actualul proprietar in octombrie 2013 la licitatie publica conform unui act de adjudecare dintr-un dosar de executare silita,in baza unui proces verbal de licitatie imobiliara. deci banca si-a recuperat datoria din vanzarea imobilului. Proprietarul initial,cel executat silit, mai are de plata la asociatia de locatari si SC Termoservice o datorie de 8000 lei si penalitati de 11000 lei.. Proprietarul actual,de la care vreau sa cumpar eu, sustine ca el nu a achizitionat imobilul cu tot cu datorii,ca ele vor fi recuperate de la fostul proprietar si ca va aduce de la asociatie o adeverinta in acest sens. Intrebarea mea este: preiau eu acele datorii o data cu achizitionarea imobilului?pot eu sa fiu obligata sa le platesc?
Ultima modificare: Miercuri, 29 Octombrie 2014
raluca.raileanu, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:29, 29 Octombrie 2014
In conditiile in care vanzatorul prezinta dovada de la asociatie ca are obligatiile de intretinere la zi,eventuale debite in evidenta asociatiei de proprietari,urmeaza sa fie recuperate de catre asociatie daca exista interes din partea reprezentantului legal in persoana presedintelui si daca debitorul este solvabil
nu ar trebui sa le platiti fiindca nu dvs ati consumat acele utilitati...nu puteti fi obligata sa le platiti
deci eu,ca si nou proprietar,nu pot fi obligata sa platesc aceste datorii?
va multumesc
Mai bine renuntati la aceasta tranzactie. Va incurcati viata cu lucruri care nu se stie cand se vor lamuri.
Sincer, gasiti alte zeci, sute de locuinte fara probleme care sa va si placa!
nu chiar.pretul e bun,zona e buna. nu mi s-ar parea normal sa achit niste datorii pe care nu le-am facut eu. daca aduce actualul proprietar adeverinta ca nu are datorii la asociatie si in contractul de vanzare cumparare nu se stipuleaza ca preiau acele datorii,banuiesc ca nu sunt obligata sa le achit eu.

Alte discuții în legătură

Apartament executat silit in favoarea unei banci rodidoina rodidoina In blocul pe care il administrez exista un apartament care a fost executat silit de catre o banca si vandut la licitatie. Pe perioada care a trecut de la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! care este cea mai simpla cale prin care reprezentantii ... Happyend Happyend Buna ziua! Care este cea mai simpla cale prin care reprezentantii asociatiei de proprietari pot fi obligati sa rezolve legal situatia datoriilor fostului ... (vezi toată discuția)
Datorii la asociatie! ADYssa ADYssa buna ziua! am si eu nevoie de o solutie: in urma cu 2 ani am cumparat un apartament ,executat silit, la licitatie; apartamentul l-am cumparat liber de sarcini ... (vezi toată discuția)