avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... calorifer ultimul etaj
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

calorifer ultimul etaj

Buna ziua.Stau in apartament cu 3 camere la ultimul etaj.Toate caloriferele sunt contorizate.Bloc reabilitat.Asociatia de propietari a luat hoatararea ca toti proprietarii de la ultimul etaj sa plateasca in sistem pausal pentru caloriferele din baie si bucatarie.Mentionez ca cele 2 calorifere la tin mai mult inchisedin ratiuni de economie si datorita temperaturii decente din apartament.Este legala aceasta hotarare luata fara acordul propietarilor din aceste apartamente?.Care ar fi solutia legala pentru a nu mai plati pausal?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Carturarul , utilizator 00:35, 17 Martie 2017
Este o hotarare ilegala pe care trebuie sa o contestati in instanta.

Apartamentele de la ultimul etaj au din constructie un calorifer in baie ptr a compensa dezavantajul ultimului etaj si nu ar trebui sa fie contorizat.
Din cate stiu si cei de la parter sunt in aceeasi situatie.

Nu cunosc cu exactitate motivul ptr care proprietarii de la ultimul etaj pot fi scutiti de repartitor pe caloriferul din baie, motivul logic ar fi ca restul de proprietari nu au calorifere in baie.

Cat despre caloriferul din bucatarie este o prostie sa se calculeze la pausal atata timp cat si restul apartamentelor au calorifere in bucatarie.

Solicitati presedintelui temeiul legal al hotararii respective.

Hotararile adunarii generale sunt legale atata timp cat respecta prevederile legale.

Art. 26
Daca o hotarare a adunarii generale este contrara legii, statutului sau acordului de asociere a asociatiei de proprietari ori este de natura sa produca daune intereselor proprietarilor, acestia pot ataca in justitie respectiva hotarare, in termen de 45 de zile. Actionarea in justitie nu intrerupe executarea hotararii decat in cazul in care instanta dispune suspendarea acesteia.

Daca hotararea a produs deja efecte atunci solicitati in instanta si recuperarea prejudiciului, respectiv, recalcularea caldurii.
Chiar daca au trecut 45 zile de la adoptarea hotararii puteti actiona in instanta ptr recuperarea prejudiciului intrucat v-a fost cauzat fara temei legal.
Ultima modificare: Luni, 13 Martie 2017
cyan, moderator

Pentru ca @haivas nu ne "spune totul" , am o banuiala: repartizarea costurilor cu incalzirea locuintelor in blocul respectiv se face prin repartitoare de costuri - de catre o firma abilitata.

Ei, ca sa nu va mai "incarce" cu inca doua repartitoare, la nivelul as. prop. a hotarat ca cele doua calorifere (destul de mici) sa nu mai fie prevazute cu repartitoare de costuri + robineti termostatati, iar consumul acestora facandu-se in pausal. Acum lasati ratiunea privind economia de energie si deschideti robinetele la maxim, eventual mai inchidetile pe celelalte din casa, daca tot aveti in plus..

Daca nu este asa, o sa ne povestiti, dar raspunsul corect il obtineti totusi la sediul as. prop. si nu va mai faceti probleme de legalitate - hotararea a fost luata in AG, dar dvs. nu ati fost prezent - dar nici vecinii dvs....?
Initial clarificati problema cu presedintele de asociatie
Conform legii,hotararile adunarilor generale sunt obligatorii pentru toti proprietarii,dar...nu toate hotararile care se voteaza in adunarile generale sunt temeinice si legale si tot conform disp L nr 230/2007 pot fi anulate in instanta
Am locuit intr-un apartament situat la 4 din 4 unde nu a fost montat repartitor pe caloriferul din baie de catre firma ELSC. Apartamentele de la etajele inferioare nu au calorifere in baie.
Nu cunosc motivul pentru care firma nu a fost montat repartitorul.
De vreo 3 ani m-am apropiat mai mult de Dumnezeu si mi-am cumparat la 10 din 10 iar pe caloriferul din baie am gasit montat repartitor. Dinainte de a fi eu acolo proprietar plata caldurii s-a facut la pausal deoarece proprietarii mai vechi au ajuns la concluzia ca ies mai ieftin decat cu repartitoare.

Acum cu legea 121/2014 privind obligativitatea montarii repartitoarelor pana la 31.12.2016 si avand in vedere ca am acceptat sa fac parte din Comitetul ex. (mai fac si pe moralistul pe forum cu privire la respectarea legilor:) ) cum pot eu sa conving pe restul proprietarilor ca la mine in baie (si la ceilalti vecini de etaj si parter) nu trebuie sa avem repartitor in baie?

Unde gasesc eu temeiul legal ca pe caloriferul din baie de la ultimul etaj si parter nu trebuie montat repartitor mai ales ca L230/2007 nu prevede o astfel de scutire ca si in cazul scutirii celor de la parter ptr energia el ptr lift?


cyan va intreb : acel calorifer din baie cati elementi are si daca este prevazut cu acel termostat , pentra ca dupa stiinta mea , acel calorifer reprezinta returul si avand termostat pentru oprire / pornire nu trebuie umblat la el , s ar putea sa gresesc , asteptam lamuriri de la darida .

Alte discuții în legătură

Nemontarea repartitor caldura pe calorifer baie la ultimul etaj ... cyan cyan Nemontarea repartitor caldura pe calorifer baie la ultimul etaj si parter. Cum la sfarsitul anului 2023 va expira termenul limita pentru montarea ... (vezi toată discuția)
Repartitoarele de caldura lauriana74 lauriana74 cum se poate renunta la repartitoarele de caldura montate in apartament? dupa renuntare, cum se va face plata caldurii? contorizat? (vezi toată discuția)
Repartitoarele si ce poate pati romanul corect ... cecilia11 cecilia11 Buna Ziua, Locuiesc intr-un bloc in care toate apartamentele sunt proprietate personala. In urma cu 5 ani s-au montat repartitoare de caldura pe toate ... (vezi toată discuția)