avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 362 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Administrator fara atestat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Administrator fara atestat

Administratora de bloc nu detine atestat,am verificat si la primarie,mi s-a comunicat ca a fost sesizat presedintele ,dar nu s-au luat masuri.
Cum trebuie sa procedam pentru a o demite? Mentionez ca si-a facut o echipa care o sustine.
Cel mai recent răspuns: flory_mr , utilizator 17:57, 3 Iulie 2020
faceti si dumneavostra ce trebuie - alegeti un comitet competent si acesta poate sa rezilieze colaborarea cu aceasta doamna administrator !
Atat timp cat presedintele de asociatie sesizat oficial de catre primarie nu a dispus respectarea si aplicarea unitara a dispozitiilor in vigoare este evident ca la nivelul asociatiei de proprietari nu exista interes pentru respectarea dispozitiilor in vigoare si cele impuse de catre autoritatile in drept
Sesizati oficial serviciul din primarie,subliniatia aspectul ca presedintele de asociatie nu a inteles sa materializeze obligatia dispusa de catre autoritate si solicitati aplicarea disp L nr 196/2018
ART. 58
(2) Pentru neîndeplinirea atribuțiilor ce le revin sau pentru depășirea atribuțiilor legale și
statutare, președintele asociației de proprietari, membrii comitetului executiv, respectiv membrii comisiei de cenzori ori, după caz, cenzorul răspund personal sau solidar pentru daunele și prejudiciile cauzate proprietarilor sau terților, după caz.

Va multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
dandumitra@yahoo.com a scris:

Administratora de bloc nu deține atestat, am verificat și la Primărie, mi s-a comunicat că a fost sesizat președintele, dar nu s-au luat măsuri.
Cum trebuie să procedăm pentru a o demite ? Menționez că și-a facut o echipă care o susține.

În cazul în care un așa-zis administrator de Condominii nu a prezentat atestatul la angajarea în Asociația de Proprietari, se pot face chiar și plângere penală, deoarece a exercitat o funcție fără a avea autorizația și calificarea necesară.
În acest caz, răspunderea este a falsului administrator, în solidar cu conducerea Asociației de Proprietari care l-a angajat ilegal.
E suficient să invocați faptul că toți cei enumerați de mine au încălcat grav Legea nr. 196/2018:
Art. 64. - (5) Candidații pentru funcția de administrator trebuie să prezinte Comitetului Executiv al Asociației de Proprietari documentele prevăzute de lege, precum și alte documente solicitate printre care, OBLIGATORIU:
a) ATESTATUL prevăzut la art. 2 lit. e);
b) CAZIERUL JUDICIAR
care să ateste că nu a suferit nicio condamnare.

(7) În vederea îndeplinirii obiectului principal de activitate, persoanele juridice prevăzute la alin.(6) au obligația obținerii atestatului în condițiile legii PENTRU TOȚI ANGAJAȚII acestora care prestează activitatea de administrare a Condominiilor.
(8) ATESTATUL SE AFIȘEAZĂ LA AVIZIER, PRIN GRIJA ADMINISTRATORULUI, la data intrării în vigoare a contractului de administrare.
(11) Expirarea, suspendarea sau retragerea atestatului determină automat IMPOSIBILITATEA EXERCITĂRII ACTIVITĂȚII DE ADMINISTRARE A CONDOMINIILOR.
Art. 65. - CA URMARE A HOTĂRÂRII ADUNĂRII GENERALE A ASOCIAȚIEI DE PROPRIETARI, administratorul, conform contractului de administrare și ÎN BAZA ÎMPUTERNICIRII ACORDATE DE ADUNAREA GENERALĂ A ASOCIAȚIEI, poate negocia contractele de furnizare/prestare a serviciilor între furnizori/prestatori și Asociația de Proprietari.
Ultima modificare: Luni, 25 Mai 2020
flory_mr, utilizator
Precizez ca,administratora sustine ca a fost sfatuita de catre o persoana de la primarie ca poate ramane pe functia de administrator gospodar solicitand semnaturi de la locatarii blocului.Salarii si impozit ajunge la 4400 ron pentru 65 de apartamente ,la rubrica materiale gospodaresti sunt sume de peste 450ron care nu sunt detaliate si multe altele.
Va multumesc pentru raspunsul primit de la Dumneavoastra.

Alte discuții în legătură

Cum se alege un nou administrator de bloc ? Scripcaru Valentin Scripcaru Valentin Bună ziua. Îmi puteți explica , care este modalitatea de alegere a unui nou administrator de bloc conform noii legislații in vigoare. Dețin o ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, avem o problema la asociatia de proprietari din care ... Madalina Panait Madalina Panait Buna ziua, avem o problema la Asociatia de Proprietari din care facem parte. Dna Administrator, care indeplineste si functia de Presedinte al ... (vezi toată discuția)
Iesire din asociație de proprietari Petro38 Petro38 Iesire din asociație de proprietari Buna seara, Suntem o asociație de proprietari formată din 2 scări iar administratorul, care a jucat si rol de ... (vezi toată discuția)