avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 324 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Medicina muncii schimbare loc munca
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Medicina muncii schimbare loc munca

Buna ziua!
În urma îmbolnăvirii unui angajat cu o vechime în munca de peste 20 de ani, la același angajator, se poate cere schimbarea locului / postului de munca , datorită deteriorării stării de sănătate?
Care este legea care face referire la aceasta situație?
Medicina muncii este răspunzătoare pt rezolvare?
Mulțumesc!
Ultima modificare: Vineri, 3 Mai 2024
leonardy44, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 14:17, 8 Iunie 2024
Ați fost să vorbiți cu medicii de la Medicina Muncii`?
Și dacă DA, ce v-au zis`?

De acest aspect prezentat de dvs, Medicina Muncii se ocupă.
Legea prevede și schimbarea locului sau postului de muncă, dacă în timp intervin probleme de sănătate.
Ultima modificare: Vineri, 3 Mai 2024
Dapix, utilizator
Conform prevederilor HG nr. 355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare, privind supravegherea starii de sanatate a lucratorilor, medicul specialist de medicina muncii cu care firma are incheiat contract de prestari servicii medicale, in urma examinarii medicale a lucratorului emite fisa de aptitudine a acestuia. Daca medicul constata deteriorarea starii de sanatate a lucratorului, in fisa de aptitudine va mentiona "apt conditionat" (precizeaza/ nomimnalizeaza conditionarile si poate recomanda schimbarea locului de munca) sau "inapt", caz in care angajatorul va decide, dupa caz, schimbarea locului de munca (daca poate oferi un alt loc de munca) sau punerea lucratorului la dispozitia fortelor de munca din judet.
Se are in vedere daca deteriorarea starii de sanatate a lucratorului se datoreaza conditiilor de munca (reiese din dosarul medical al salariatului unde se tine evidenta rezultatelor controalelor medicale periodice) sau nu.
Mulțumesc!
Încă suntem în medical. Nu știm care sunt pașii pe care trebuie sa I facem...
Mulțumesc!
Momentan suntem în medical, cum trebuie procedat? În momentul începerii activității sau înainte cu câteva zile?
Se poate schimba locul de munca pt o scurta perioada pana la recuperarea totala?
Angajatorul trebuie sa va programeze la examinare medicala. Examinarea medicala la medicul specialist de medicina muncii se efectueaza inainte de reinceperea activitatii. Medicul decide daca se poate schimba locul de muncaa pe o anume perioada in urma examinarii medicale.

Alte discuții în legătură

Inapt pentru o functie sau recomandari medicale? Denisa balan Denisa balan Buna seara! Va rog sa imi spuneti din punct de vedere Juridic cum interpretati fisa aptitudine cu avizul medical: - apt - apt conditionat - inapt ... (vezi toată discuția)
Legislatie medicina muncii popa petronela popa petronela Am primit de la medicul de medicina muncii o interdictie temporara de 6 luni.Mentionez ca lucrez in invatamint si aceasta a urmat datorita unei interneri la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua : probleme comportamentale agresive si cu munca conditionata nelson00 nelson00 Buna ziua am si eu o problema mai mare si as avea nevoie de un raspuns Cand incerc sa ma angajez pe adeverintza de la medicu de familie apare asa in ... (vezi toată discuția)