avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Trecere echipamente de pe persoana fizica pe PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Trecere echipamente de pe persoana fizica pe PFA

Inainte de a imi deschide PFA-ul am achizitionat mai multe echipamente si materiale. Acum, pentru a imi putea scadea acele checluieli din profitul facut as dori sa imi trec acele echipamente pe firma. Am inteles ca se poate face acest lucru facand o dispozitie de plata de la PFA catre mine.
Intrebarea e cand am nevoie de borderou de achizitie si cand am nevoie sa fac un contract pentru asta?
Cum voi estima pretul echipamentelor avand in vedere ca unele nu au fost folosite inainte, iar unele acum sunt second hand desi le-am folosit tot pentru activitatea PFA-ului?
Si exista vreo limita de sume, numar de echipamente sau perioada in care se poate face asta?
Ultima modificare: Luni, 13 Mai 2024
radulung, utilizator

Alte discuții în legătură

Revanzare marfa cumparata cu contract de vanzare cumparare ncris78 ncris78 Un SRL, PFA, poate inregistra in gestiune si revinde diverse obiecte cumparate de la persoane fizice. Precizez ca este vorba despre o societate cu obiect de ... (vezi toată discuția)
Cumparare de bunuri sh pe firma ZeTcs21 ZeTcs21 Buna ziua, Detin o colectie de peste 500 de jocuri pentru diverse console. Din acest motiv m-am decis sa deschid un magazin online. Pe langa jocurile ... (vezi toată discuția)
Rjip mod completare si nelamurire achizitie de la persoane fizice ncris78 ncris78 Va rog sa imi spuneti ce cheltuieli se trec/nu se trec in RJIP. Este vorba despre un magazin de mobila second-hand, cu un angajat, neplatitor de TVA, cu ... (vezi toată discuția)