avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Când pot deduce din fondul de handicap contravaloarea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Când pot deduce din fondul de handicap contravaloarea neta ...

Când pot deduce din fondul de handicap contravaloarea neta a facturii de achiziție de la unitate protejat?In luna înregistrării acestei facturi sau in luna platii?Care este paragraful din lege care stipulează acest lucru?
Specific ca este vorba de un p[atitor de TVA, persoana juridica, cu peste 50 angajați care are obligația plății fondului de handicap si vrea sa achiziționeze bunuri si servicii de la o unitate protejat.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Mai 2024
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:54, 15 Mai 2024
" În ceea ce privește momentul la care intervine această scădere din contribuție, având în vedere că dovada plăţii apare între documentele necesare pentru deducerea achiziţiei din contribuţie, rezultă că achiziţiile se consideră realizate atunci când există şi dovada plăţii, fără însă să rezulte expres că achiziţiile trebuie deduse în luna în care s-a efectuat plata. Prin urmare, considerăm că o achiziţie efectuată în luna noiembrie 2021, de exemplu, ar poate fi dedusă din contribuţia lunii noiembrie 2021, dacă plata achiziţiei are loc cel târziu în decembrie 2021, dar până la data depunerii de către societatea a declaraţiei 100 aferentă lunii noiembrie în care declară contribuția pentru persoane cu handicap neîncadrate ” .....
www.avocatnet.ro/articol_599...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditionarea deducerii din fondul de handicap Intercolor2023 Intercolor2023 Buna ziua! Am o nelamurire legata de conditionarea deducerii din fondul de handicap a achizitiior de la unitati protejate de momentul platii acestor ... (vezi toată discuția)
Plata la fondul de handicap iuliaiulia87 iuliaiulia87 Buna ziua, in cazul achizitiei de bunuri si servicii de la unitati protejate autorizate in proportie de 50% din fondul de handicap se aplica acelasi principiu ... (vezi toată discuția)
Factura avans unitate protejata Danyella_tm Danyella_tm Buna ziua, Daca unitatea protejata cu care avem contract ne factureaza intr-o luna un avans ptr achizitie bunuri, se poate deduce suma respectiva din fondul ... (vezi toată discuția)