avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... mai pot recupera debitul?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

mai pot recupera debitul?

daca facturile pe care trebuia sa le incasez s-au prescris mai exista vreo posibilitate de a recupera banii? pe dreptul comun sau alta modalitate?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: utc , utilizator 16:28, 23 Septembrie 2009
Parerea mea este ca nu mai puteti face nimic fara ca debitorul sa va restituie creanta de buna voie.
Atata timp cat au trecut 3 ani de la scadenta facturilor, fara sa fie intrerupt cursul prescriptiei, nu se mai pot recupera banii, pe calea unei actiuni in instanta. Se poate insa ca debitorul sa plateasca de buna-voie, daca doreste acest lucru!
am inteles ca nu se mai poate merge pe somatia de plata daca debitul s-a prescris, dar nu pot sa inaintez pe partea penala o plangere pt faptul ca debitorul nu si-a achitat creantele in termenul scadent?
Nu este infractiune faptul ca debitorul nu si-a achitat creantele.
Nu de alta, dar daca era, erau pline inchisorile de debitori. ;)
Pe latura penala nu se poate face nimic...si va sfatuiesc sa nu incercati dvs. sa obtineti banii pe alte cai - ilegale, ca atunci putem vorbi si despre latura penala! B-)
Ultima modificare: Miercuri, 23 Septembrie 2009
Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu", Avocat

Alte discuții în legătură

Debit restant - executare silita, soluție evitare, consecințe marina79 marina79 Bună seara, Sper să mă puteți ajuta cu o soluție pentru problema cu care mă confrunt. Acum aproximativ 5 ani, în urma unui divorț ... (vezi toată discuția)
Prescriptia comerciala Andrei T Andrei T creantele comerciale se prescriu in 3 ani. am o factura emisa in data de 21.08.2006 scadenta in 21.09.2006. acesta factura s-a prescris? care este data la care ... (vezi toată discuția)
Notificare de cesiune jenica P jenica P Buna! Am primit o notificare de cesiune de la o firma care a preluat creantele unei firme de telefonie mobila. Ideea e ca am avut o factura in valoare de vreo ... (vezi toată discuția)