avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Top răspunsuri

Top răspunsuri apreciate Detalii

1#
10 din 10 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce sa ii explice, cui sa ii explice? Mergeti la politie ca ii vor explica ei:)
2#
10 din 10 utilizatori consideră
acest răspuns util
Suma corecta nu o poate nimeni stabili. Nu exista un fel de "mercurial" pentru lovituri dar exista un set de reguli prin care se poate calcula cat de cat echitabil care ar trebui sa fie valoarea despagubirilor. Daunele sunt materiale - prejudiciul suferit si morale - pentru suferinta fizica si psihica. Asadar:
1. Daca este cazul, cate zile ati fost in incapacitate de munca?
2. Cate zile de ingrijiri medicale au fost necesare pentru vindecarea leziunilor? In functie de gravitate si de durata vindecarii se calculeaza intre 300 de lei/zi si 1000 de lei/zi.
3. Au ramas probleme permanente in urma loviturilor?
4. Ati fost lovit de fata cu prietenii, copiii, sau alte persoane cunoscute?
3#
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din punct de vedere legal ii datorati intretinere pana la 26 de ani daca si-a continuat studiile. Art. 499 Cod civ. si art. 529-531 Cod civ. sunt sediul dispozitiilor care privesc problema d-voastra.
Asadar, trebuie sa-i platiti in continuare pensie de intretinere cat timp continua studiile pana la maximum 26 de ani cand veti fi liberat de obligatie. Altfel, ar insemna ca statul ii sanctioneaza pe tinerii care aflati in continuarea studiilor fac si o anumita activitate aducatoare de venituri, pentru un venit suplimentar, permitand astfel parintilor sa aiba un pretext pentru care sa sisteze obligatia legala de intretinere, ceea ce este absurd. In cazul unui proces nu cred ca tanarului i-ar fi greu sa dovedeasca ca ceea ce-i platiti d-voastra cu titlul de intretinere este insuficient si ca are nevoie de venituri suplimentare pentru cazare, hrana, carti, materiale, etc.
4#
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu as proceda altfel:
- fixat o intalnire pentru "dat" banii de santaj - eventual peste o saptamana - doua , ca sunteti cica plecat
- imediat mers la politie si depus plangere
In felul acesta va fi surprinsa persoana probabil in flagrant.

Daca doreste sa fie banii depusi prin virament, spuneti ca "se uita si nevasta la cont" si va e teama ca va afla...
Succes!
5#
7 din 9 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu e vorba despre anularea cartii de identitate. Domiciliul din CI nu reprezinta un drept de a locui acolo fara voia proprietarului.
Calea mai lunga este ca fiica d-voastra sa se adreseze judecatoriei cu o cerere de evacuare. Dureaza cam 4-5 luni si ar fi bine sa o faca printr-un avocat.
Calea mai scurta. Daca si fiica d-voastra are domiciliul tot acolo, nimic nu o impiedica sa se intoarca la domiciliu si la proprietatea sa. Asa ca poate sa angajeze un lacatus cand domnul nu este acasa, sa schimbe incuietoarea si sa cheme politia cand o sa bata el la usa si sa aiba la ea atat vechiul ordin de protectie cat si actele de proprietate. De fata cu politistii o sa-i predea cei al lui si daca vrea sa fie putin ironica sa-i dea si dovada ca i-a rezervat si i-a platit o noapte la o pensiune - din partea casei.
6#
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ați dat probabil zeci de mii de euro sau chiar mai mult dacă ați achitat integral și nu ați apelat la un avocat pana acum pt a vedea ce se poate face?Trebuie ca cineva sa studieze clauzele contractuale,sa notifice dezvoltatorul.etcetc.Problemq va fi daca o sa aveți ce recupera în final..Nu.pot sa înțeleg acest comportament al concetățenilor noștri care dau unor escroci sume importante dar nu se indura ca atunci când semnează sa apeleze la un av pt a verifica actele..Practic in.90%din cazuri sunt la mana dezvoltatorilor totul depinzând dacă aceștia sunt de buna sau rea credință
7#
6 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ambii copii sunt mosteniori sezinari care intra de drept in posesia mostenirii. Puteti schimba si d-voastra lacatul insa daca nu aveti suficienti sustinatori cu sabii de samurai s-ar putea sa fiti in serioasa inferioritate in cazul unui scandal. Cel mai bine ar fi daca ati face asta chiar cand incepeti sa pregatiti parastasul si daca iese scandal sa apelati la politie. Apoi neaparat trebui sa mergeti in instanta de judecata si aveti nevoie de un avocat.
8#
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dezbateti succesiunea si nu renunțați, daca renuntati ,nu puteti pune condiții ca nu mai aveti treaba cu terenul.
9#
6 din 9 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu cred ca dacă parintele nu ii da pensie și astfel copilul e obligat sa acționeze în judecata, el e cel ce trebuie sa dovedeasca pe langa faptul ca e student, faptul ca e in nevoie, pt ca are drept la întreținere, doar cel aflat în nevoie.
Sau si invers, părintele se poate apăra ca studentul nu e în nevoie , muncește și se întreține singur. Sigur ca venitul poate fi mic și atunci parintele poate fi obligat la o suma mai mica.
10#
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util

gi-jane2 a scris:
Ii datorati pensie doar daca e in nevoie, el trebuie sa dovedeasca ca e nevoie.

Nu, nu e inversata sarcina probei. Trebuie sa dovedeasca ca e in continuarea studiilor. E sarcina tatalui sa dovedeasca ca fiul nu are nevoie de intretinere.
11#
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pana nu dezbateti succesiunea la notar saunin instanta drepturile dvs cât și ale fratelui sunt mai mult ipotetice.Puteti discuta cu politia din sat poate au o discuție amiabila cu fratele dar asta depinde mai mult de bunăvoința polițistului nu au atribuții legale în astfel de probleme..
12#
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, strângeți probe și depuneti plangere la politie pt santaj.
13#
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca banii intra in contul ei, trebuie sa cumpărați pe numele ei cu aprobarea instantei.
Ati facut prost imputernicirea. Poate reușiți cumva sa indicați un cont al dvs
14#
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu puteți.
În primul rând, ca renunțarea la o moștenire este pura și simpla, nu "în favoarea " cuiva și în al doilea rând, nu poate fi condiționată, căci altfel e nulă.
Așadar, fie renunțați simplu, fie rămâneți moștenitor, iar dacă se va pune ulterior problema vânzării, veți vinde împreună și veți împărți banii.
15#
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu sunteti deloc legata de maini si de picioare! Dimpotriva. Din ce inteleg casa este doar pe numele dvs. (sunteti PROPIETAR!!!), fara alte "rezerve". Mai mult ca sigur, atunci cand au cumparat-o, s-au gandit ca veti sta cu ei sa va dicteze viata dupa bunul plac. Casatorindu-va si plecand cu sotul le-ati dat planurile peste cap. Avand in vedere comportamentul lor eu le-as sugera ca pot vinde casa oricui in orice moment si ca este in interesul lor sa inceteze hartuirea.
16#
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Necunoasterea legii nu va absolva, totusi ati stiut cum sa va recuperati permisul, ati stiut sa depuneti o plingere contraventionala. Cum de nu ati fost interesat si de restul ? Predatul permisului e in codul rutier. Ma rog, nu e o critica, insa nu sunteti o victima in cazul asta. Iar politia nu e obligata sa va consilieze, ati dat-o in judecata. Toate informatiile de care aveati nevoie se gaseau, cu putin efort, pe internet, exact cum le-ati stiut si pe cele anterioare, de v-ati recuperat permisul.
17#
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred ca nimeni nu a inteles ce a spus initiatorul topicului.
Este vorba de un PV pt. neplata parcarii intr-o parcare publica amenajata si nu o amenda de circulatie!!!!!!
Se poate interesa la serviciul parcari din municipiul Brasov. Adresa si nr. de telefon se afla pe panoul publicitar al parcarii!!!!! Si nu este vorba de 500-1000 lei . In Tg.Mures de exemplu daca nu platesti parcarea primesti un PV in care ti se solicita plata parcarii 50 lei pt. intreaga zi cu posibilitatea platii online ( prin aplicatia TPARK) a jumatate din suma pana la ora 24,00 a zilei respective!! Daca nu se plateste suma de 50 lei in 15 zile atunci suma devine 500 lei si se adauga la impozit si afli despre acest lucru cand doresti sa-ti platesti impozitele la primarie!!!
Insa banuiesc ca daca nu i-a lasat PV-ul atunci agentul de parcare nu l-a mai scris sau l-a anulat fiindca nu poate sa-i dea numar de inregistrare online, deoarece dl. sau dna. CBM a platit online sau prin SMS parcarea pt. perioada respectiva!!!!
18#
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Unu. Cine trebuia sa va anunte ca v-a fost respinsa cererea? Cand ati obtinut certificatul de grefa ati primit si un numar de dosar si puteati verifica cu telefonul mobil pe portal daca va este respinsa cererea sau admisa.
Doi. Lasand la o parte aspectul care tine de felul in care va gospodariti viata acesta infractiunea de conducere a unui autovehicul in timpul suspendarii dreptului de conduce se savarseste doar cu intentie, nu din culpa. Ca urmare, doar dupa ce exista dovada comunicarii hotararii judecatoresti ar trebui sa discutam despre o infractiune, altfel e doar o prelungire a perioadei de suspendare cu inca 30 de zile.
Trei. Probabil ca acesta e si motivul pentru care politia v-a consiliat sa nu va angajati un aparator. Pentru dansii e mai comod iar pentru d-voastra mai simplu, mai ieftin si mai rapid. Primiti o pedeapsa cu suspendarea executarii, vi se anuleaza permisul de conducere si gata. Toata lumea e multumita, mai putin parsivul ala de avocat care nu si-a incasat onorariul.
Ah, sa nu uit! Poate ca o sa fiti si d-voastra nemultumit. Rapid, ieftin, simplu dar permisul de conducere e anulat si poate ca vreti sa conduceti iar si nu mai vreti sa dati exemen.
19#
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dapix a scris:
Condiţiile obligaţiei de întreţinere:
Art. 524 - Codul Civil:
Are drept la întreţinere numai cel care se află în nevoie, neputându-se întreţine din munca sau din bunurile sale.
Deci mai explicit, întreţinerea este datorată potrivit cu nevoia celui care o cere şi cu mijloacele celui care urmează a o plăti.

Daca decupezi asa articole din Codul civil si le lipesti unde crezi tu s-ar putea sa ajungi sa dovedesti cam orice. Nu e doar articolul acela in Codul civil care priveste intretinerea si nu se interpreteaza fara a-l corela cu articolele pe care le-am aratata deja mai sus (Art. 499 Cod civ. si art. 529-531 Cod civ.)
20#
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util


Liliana Gradinaru a scris:
Nu aveti voie, legal, sa intrati intr-un imobil care este doar locuinta altei persoane fara acceptul sau. Chiar daca este proprietatea dv.

E locuinta comuna, Liliana, locuinta comuna in care concubinul abuziv nu o mai lasa de cateva zile. Poate intra cand are chef mai ales ca e doar a ei.