avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Infirmare prezumție de paternitate. Se pot solicita ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Infirmare prezumție de paternitate. Se pot solicita daune morale și materiale?

Buna seara. Prietenul meu a fost căsătorit și din acea căsătorie a ieșit un copil pe care l-a crescut timp de cinci ani. A divorțat și a plătit pensie alimentara după care a făcut un test de paternitate din care a reieșit că acel copil nu este al lui. Ce daune poate cere și dacă poate cere înapoi tot ce a investit in copil+ trauma psihica provocata de vestea că nu este al lui? Vă mulțumesc.
Ultima modificare: Vineri, 10 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Vârlan Alexandra , utilizator 19:36, 11 Noiembrie 2017
In primul rand, nu orice test de paternitate este valabil din punct de vedere legal. Deci daca nu are un test de acest fel, trebuie sa solicite instantei efectuarea unui test de paternitate in cadrul tagadei de paternitate.
Testul a fost bun. Fosta lui sotie l-a recunoscut și prin urmare copilul a fost șters de pe numele lui.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate cere pensia inapoi. De daune nu stiu ce sa zic..
E greu de estimat costul cu ingrijirea si intretinerea zilnica a copilului vreme de 5 ani, e greu si de probat, insa daune morale se pot solicita cu conditia sa dovediti reaua credinta si vinovatia mamei.
Doamna avocat, va mulțumesc că mi-ați acordat timp. Vinovatia mamei există deoarece copilul a fost recunoscut de prietenul meu crezând că este al lui. După testul de paternitate făcut a reieșit că nu este al lui și ea a recunoscut asta. De aceea copilul a fost șters de pe numele lui. Legea chiar nu îi poate oferi și lui dreptul de a cere niște despăgubiri având în vedere că totuși ea a săvârșit infracțiunea de înșelătorie?

Alte discuții în legătură

Buna ziua. in urma unui test de paternitate cerut de tata,s-a ... VicaSVica VicaSVica Buna ziua. In urma unui test de paternitate cerut de tata,s-a constatat că nu el este tatăl biologic al copilului la care a plătit pensie alimentara până ... (vezi toată discuția)
Test de paternitate? niki levis niki levis buna ziua,divortul s-a consumat in urma cu un an in urma introducerii actelor de divort de catre mine,copilul de 6 ani ramanand la mama cu acordul meu,la ... (vezi toată discuția)
Tagada paternitatii dupa divort Gabi_35 Gabi_35 Un barbat divortat la notar care plateste pensie alimentara pentru 2 copii (ambii nascuti in timpul casatoriei) poate initia actiunea de tagada paternitatii ... (vezi toată discuția)