avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Eroare judiciara in materie de contencios ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Eroare judiciara in materie de contencios administrativ - raspunde ...

Eroare judiciara in materie de contencios administrativ - raspunde Statul Roman in acest caz, si se pot cere daune materiale? Exemplu: nepronuntarea in cazul tuturor cererilor partii vatamate/petentului - ex. titlul executoriu.
Cel mai recent răspuns: snipe1975 , utilizator 19:35, 13 Mai 2024
Nici n-ați detaliat în topic despre ce este vorba, și nici dacă ați parcurs toate etapele, și căile de atac procedurale........
Ați făcut doar o afirmație generală, deci fara semnul întrebarii.

Sunt specialiști buni în acest forum, dar dacă nu detaliați, nu au cum să vă dea un răspuns care să vă ajute.
Ultima modificare: Marți, 7 Mai 2024
Dapix, utilizator
Pai sa clarificam: contencios administrativ - 3 cereri: anulare act administrativ, titlul executoriu si a treia care nu conteaza. Magistratul admite cererea dar se pronunta doar in cazul primeia. Fara titlul executoriu, paratul continua nestinghenit ce facea si pana atunci.
Constituie titluri executorii hotărârile executorii prevăzute la art. 633 C.proc.civ., hotărârile cu executare provizorie, hotărârile definitive, precum și orice alte hotărâri sau înscrisuri care, potrivit legii, pot fi puse în executare.

Potrivit art.22 din Legea 544/2004, hotărârile judecătorești definitive pronunțate potrivit prezentei legi sunt titluri executorii.
Multumesc.
Am cerut anularea unui HCL care suspenda abuziv un HCL initial. Am obtinut anularea. Disparand susdpendarea, HCL initial a devenit obligatoriu. Numai ca parata, UAT refuza sa puna in aplicare. Fara titlu executoriu in hotararea judecatoareasca, toti executorii la care am fost mi-au ras in nas, spunand ca nu au pe ce baza sa execute.
Totodata, judecatorii au obligatia de a se pronunta in privinta tuturor cererilor petentilor. In cazul de fata nu s-a intamplat acest lucru.
Dacă prin hotărârea dată instanţa a omis să se pronunţe asupra unui capăt de cerere principal sau accesoriu ori asupra unei cereri conexe sau incidentale, se poate cere completarea hotărârii în acelaşi termen în care se poate declara, după caz, apel sau recurs împotriva acelei hotărâri, iar în cazul hotărârilor date în căile extraordinare de atac sau în fond după casarea cu reţinere, în termen de 15 zile de la pronunţare.

Alte discuții în legătură

Cauza de contencios administrativ. instanta de judecata a incalcat ... snipe1975 snipe1975 Cauza de contencios administrativ. Instanta de judecata a incalcat prevederile articolului 395 paragraful (1) CPP prin nepronuntarea asupra tuturor cererilor ... (vezi toată discuția)
Considerentele pot sta la baza actelor de executare judecatoreasca? ... snipe1975 snipe1975 Considerentele pot sta la baza actelor de executare judecatoreasca? Contencios administrativ - Tribunalul a anulat un HCL prin care se suspenda HCL initial ... (vezi toată discuția)
Indreptare eroare materiala - nu am nicio calitate in dosarul pentru care sunt executat stefan_agnis stefan_agnis Buna seara. Sunt executat pentru un dosar din care nu fac parte si in care nu am avut nicio calitate! Pe scurt: In data de 15.11 am primit un plic cu o somatie ... (vezi toată discuția)