avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cenzorul a plecat din bloc.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cenzorul a plecat din bloc.

Cenzorul a plecat din bloc.

Cenzorul ales la ad. gen din martie 2024 , contract de mandat si-a vandut apart si s-a mutat din bloc. Isi pierde mandatul, legea 360 nu prevede expres ? Nu are studii universitare conf legi ca sa fie angajat cu C.I.M. Ce ne recomandati sa procedam legal?
Ultima modificare: Joi, 9 Mai 2024
sanda65, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 14:21, 15 Mai 2024
1 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Care lege 360 ?
2. Legea asociatiilor de proprietari 196/2018 nu prevede ca cenzorul sa fie proprietar, nici sa aiba studii universitare.
3. Recomandarea ar fi sa cititi legea, prima data.
Ma scuzati , am scris in graba si neatent nr legi 196, am legea, repet am fost neatent si nici nu am recitit ce am scris.. In art 46,pct 2 se specifica daca cenzorul nu se alege dintre membri se angajeaza un cenzor din afara asociatiei persoana fizica cu studii superioare in domeniul economic sau juridic. Acum am scris cu legea in mana. Deci in cazul nostru acum cenzorul nu este membru si nu are studiile specificate , are studi tehnice.
Ultima modificare: Joi, 9 Mai 2024
sanda65, utilizator
Nu scrie la art. 46 alin 2 asa ceva. Mai încercați.
latka a scris:

Nu scrie la art. 46 alin 2 asa ceva. Mai încercați.

Art 46
...
(2) Daca dintre membrii asociatiei de proprietari nu se poate alege un cenzor, atunci adunarea generala a proprietarilor mandateaza comitetul executiv pentru angajarea unui cenzor din afara asociatiei de proprietari, persoana fizica cu studii superioare in domeniul economic sau juridic ori persoana juridica cu domeniul de activitate contabilitate, audit financiar sau consultanta in domeniul fiscal, pe baza de contract individual de munca sau, dupa caz, contract de prestari de servicii.

Sursa: EuroAvocatura.ro, , Coordonator avocat Marius-Catalin Predut, titular MCP Cabinet avocati.

Articolul 60 (1) In cazul in care cenzorul/membrii comisiei de cenzori sunt persoane fizice, acestea trebuie sa aiba cel putin studii medii in domeniul economic sau studii in domeniul juridic.

Sursa: EuroAvocatura.ro, , Coordonator avocat Marius-Catalin Predut, titular MCP Cabinet avocati.
După părerea mea, în lumina prevederilor legii, persoana respectivă nu putea fi cenzor, nu trebuia aleasă cenzor!

Rog postați un link cu ceea ce invocați dumneavoastră.
S-o fi modificat legea!
Ultima modificare: Vineri, 10 Mai 2024
eugenoctavian1968, utilizator
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Articolul 60
(1) În cazul în care cenzorul/membrii comisiei de cenzori sunt persoane fizice, acestea trebuie să aibă cel puțin studii medii în domeniul economic sau studii în domeniul juridic.
[ link extern ]

Incepind cu art. 59, pina la 61 se vorbeste in lege, in amanunt, doar despre cenzor/comisie de cenzori. Art. 46 alin 2 e o recomandare pentru cazul in care vrei sa angajezi din exterior.

Daca nu gasesti cu studii superioare, aplici obligativitatea de la art. 50 si iei unul cu cel putin studii medii.
Ultima modificare: Vineri, 10 Mai 2024
latka, utilizator

Alte discuții în legătură

Studii cenzor legea 196/2018 Adriana Moraru Adriana Moraru Cenzorul asociatiei noastre de proprietari are urmatoarele studii: - 1978-1982 Liceul Militar de Marina \" Al. I. Cuza\" - 1982-1986 Institutul de Marina ... (vezi toată discuția)
Angajare cenzor extern pt asociatia de proprietari MihaiBvn MihaiBvn Buna seara, Am nevoie de o clarificare. La sedinta initiala de constituire a asociatiei s-a ales un cenzor extern, cu un salariu net de 350 RONi, caruia, in ... (vezi toată discuția)
Cenzor asociatie de proprietari cerasela2018 cerasela2018 Cenzorul - proprietar din bloc, cu contract de mandat si-a dat demisia. Si in cazul contractului de mandat este valabil preavizul de 20 zile lucratoare sau ... (vezi toată discuția)