avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... curator
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

curator

matusa mea este incadrata in grad de handicap grav cu insotitor (are dementa) .esta singura nu are sot si nici copii.de ea se ocupa o nepoata dupa sora. aceasta doreste sa devina curatorul ei pt ai putea administra bunurile si interesele.ce trebuie sa faca?multumesc!
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 10:25, 13 Mai 2024
Este foarte simplu sa devina curator.
Sa depuna la judecatorie toate actele medicale, certificatul de handicap, si cerere catre instanta pentru a fi desemnata CURATOR.

Nu dureaza mult acest proces, si nu necesita expertiza medico-legala.
Instanta competenta este JUDECATORIA de care apartine cu domiciliul.
Ultima modificare: Vineri, 10 Mai 2024
Dapix, utilizator
este nevoie de prezenta matusii la proces?din cauza bolilor nu se poate deplasa.
Nu este nevoie să fie prezentă, dacă persoana în cauză este nedeplasabilă.

Dar trebuie să depuneți la dosar o ADEVERINȚĂ de la medicul de familie, în care să precizeze că Doamna este NEDEPLASABILĂ, și astfel să cereți judecarea în lipsa ei.
Ultima modificare: Vineri, 10 Mai 2024
Dapix, utilizator
imi puteti spune unde pot gasi un model de cerere?multumesc!
Instanța de judecată nu judecă pe bază de modele standard.
Mai jos eu vă dau doar o CIORNĂ, dar dumneavoastră trebuie să o completați cu date personalizate, și să motivați cererea în fapt.


Domnule Preşedinte,

Subsemnatul .........................., domiciliat în ..............., în calitate de ....................(aparținător, reprezentant legal) în prezenta cauză, vă solicit respectuos, să dispuneţi Instituirea curatelei

pentru numita .................................., ce are calitatea de.................................

Motivele cererii sunt următoarele:

Motive de fapt: învederez instanţei că numita ................... este în vârstă de ................., şi este lipsită de capacitate de exerciţiu. ..................., este nedeplasabilă și nu poate fi transportată, astfel încât consider că se impune numirea unui curator.

Vă rog să mă desemnați pe mine în calitatea de curator.

Anexez ca probe: înscrisuri medicale, certificat de încadrare în grad de handicap, respectiv următoarele acte medicale: ....................................

Vă rog să dispuneți efectuarea unei anchete sociale, efectuată de către Autoritatea Tutelară.

Depun la dosar și o adeverință de la medicul de familie, prin care se dovedește, că persoana pentru care solicit curatela este nedeplasabilă, și astfel nu poate fi transportată la instanță.

Semnătura,

Domnului Preşedinte al Judecătoriei.......................
Ultima modificare: Luni, 13 Mai 2024
Dapix, utilizator

Alte discuții în legătură

Duplicat certificate .buna ziua ! mama mea in varsta de 85 de ani , este diagnosticata ... Sleam M Sleam M Buna ziua ! Mama mea in varsta de 85 de ani , este diagnosticata cu dementa senila , este greu transportabila si nu ii gasesc certificatul de nastere si ... (vezi toată discuția)
Procedura pentru a instaura curatela at_1970 at_1970 Buna ziua, as vrea sa stiu care e procedura pentru a instaura curatela pentru mama care are certificat de handicap pentru Alzheimer? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Curatela. obtinerea curatelei nicu001 nicu001 Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti care sunt pasii de urmat in vederea obtinerii curatelei pentru o persoana majora - 24 ani, cu diagnostic de \\"retardare ... (vezi toată discuția)