avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Dupa divort tatal a fost obligat la plata pensiei de intretinere pentru minor echivalent cu 25% din venitul realizat. Intre timp tatal a uitat de minor iar mama (aflandu-se in Italia cu minorul) a incercat sa-i comunice pri 2 scrisori ca are un copil si ca macar sa-l sune daca nu-i plateste pensia. Individul s-a speriat putin si i-a trimis prin virament bancar 100 de euro iar apoi pauza. Intrebarea mea este: Cum se poate afla unde lucreaza acest individ pentru a-i putea pune poprire direct pe salariu. Mentionez ca domunl lucreaza pe nave din cate stia mama copilului si nu stiu exact cui sa ma adresez pentru informatiile de care am nevoie. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters36411 , utilizator 14:46, 26 Aprilie 2010
poate la ITM. daca are CIM e singura institutie care va poate da informatii. nu e cine stie ce, dar incercati.
Va sfatuiesc sa incercati la Autoritatea Navala Romana si/sau Capitania Portului Constanta (sau a portului care i-a eliberat licenta si o prelungeste.). Din pacate, dupa 1994, prin aparitia unui numar mare de firme de intermediere a unor asemenea contracte si a multor armatori straini, este destul de greu de gasit compania/armatorul cu care a contractat/subcontractat angajatul. Ceea ce insa il face oarecum depistabil, este insa necesitatea acestuia de a-si mentine si prelungi brevetul de navigator, fara de care, nu poate desfasura astfel de activitate. Ori aceasta prelungire (in fapt o autorizare) se face de catre Capitanie, iar evidenta se tine de cele doua institutii mentionate. Vorbiti cu sotia sa va spuna nde a obtinut brevetul, dar cu o mare marja de siguranta, este vorba de Capitania Constanta.
Succes!
P.S. Exista si nesansa ca activitatea sa se desfasoare "la negru", cu armatori...liberieni....:D, sau altii de genul mai....pirateresc B-), pe care nu-i prea intereseaza nici valabilitatea licentei...dar acestia sunt extrem de putini, iar cei care vor sa lucreze asa si mai putini, acestia avind tot interesul unui contract sigur, care nu se poate incheia decat cu firme ce respecta legalitatea.
Incercati la ITM. Daca nu, Autoritatile navale au evidenta tuturor celor care lucreaza pe nave.
Revin si va indic cele doua institutii deja amintite de mine mai inainte (inclusiv din proprie experienta), cu mentiunea ca prelungirea brevetului nu se poate face decat cu dovada desfasurarii activitatii (contractul care dovedeste profesarea) si care se ia in evidenta de autoritatile amintite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere ContSters170590 ContSters170590 Am introdus actiune de divort dar termenul este in aprilie datorita aglomeratiei din instante,Am 2 copii unul minor si unul major ,student.Pentru stabilirea ... (vezi toată discuția)
Pensie ContSters170590 ContSters170590 ,student.Pentru stabilirea pensiei de intretinere pentru copilul major am introdus actiune in instanta in procedura de urgenta.,doar primul termen fiind ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara - neplata o27112008 o27112008 Buna ziua in calitate de mama ce am in intretinere un minor, am primit prin decizie judecatoreasca plata unei pensii alimentare de catre tatal copilului in ... (vezi toată discuția)