avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Exista articolul 137 din Constitutie?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Exista articolul 137 din Constitutie?

In decizia 768 din 2007 am gasit urmatoarele:
Art. 137 alin. (1) din Constitutie prevede ca: "(1) Formarea, administrarea, intrebuintarea si controlul resurselor financiare ale statului, ale unitatilor administrativ-teritoriale si ale institutiilor publice sunt reglementate prin lege". In aceste conditii se impune ca si drepturile salariale ale salariatilor institutiilor publice sa fie stabilite prin lege in limite precise, care nu pot constitui obiect al negocierilor si nu pot fi modificate prin conventii colective.
...dar in Constitutia Romaniei art.137 are forma"Sistemul financiar ARTICOLUL 137
(1) Formarea, administrarea, întrebuinţarea şi controlul resurselor financiare ale statului, ale unităţilor administrativ-teritoriale şi ale instituţiilor publice sunt reglementate prin lege.
(2) Moneda naţională este leul, iar subdiviziunea acestuia, banul. În condiţiile aderării la Uniunea Europeană, prin lege organică se poate recunoaşte circulaţia şi înlocuirea monedei naţionale cu aceea a Uniunii Europene.([ link extern ] ??????
Cel mai recent răspuns: arhontele , utilizator 21:00, 20 Mai 2010
De acord.
Si care-i intrebarea dvs?
In acest moment nu avem lege organica...
Da ,exista articolul 137 si chiar dvs ati precizat continutul acestuia
Problema consta in sunt reglementate prin lege,care faptic nu exista
Pai...in Constitutie nu am gasit articolul in forma citata in sentinta Curtii Constitutionale 768/2007!..[ link extern ]

De unde apare forma asta?????????
ARTICOLUL 137: Sistemul financiar
(1) Formarea, administrarea, întrebuintarea si controlul resurselor
financiare ale statului, ale unitatilor administrativ-teritoriale si ale
institutiilor publice sunt reglementate prin lege.
(2) Moneda nationala este leul, iar subdiviziunea acestuia, banul. În
conditiile aderarii la Uniunea Europeana, prin lege organica se poate
recunoaste circulatia si înlocuirea monedei nationale cu aceea a Uniunii
Europene.


nu inteleg la ce va referiti
aveti dreptate !...nu s-a copiat tot mesajul...ideea e urmatoarea...prima de pensionare in invatamant se acorda numai in baza contractului colectiv de munca dar nu e prevazuta in nicio lege...si Curtea de Conturi pe unde a fost spus ca nu se poate introduce o asfel de prima prin Contractului Colectiv de Munca...intrebarea mea est(:Art. 12 alin. (1) din Legea nr. 130/1996: "(1) Contracte colective de munca se pot incheia si pentru salariatii institutiilor bugetare. Prin aceste contracte nu se pot negocia clauze referitoare la drepturile ale caror acordare si cuantum sunt stabilite prin dispozitii legale.")....acest art 12. se refera doar la sectorul privat?...nu exista nicio lege (Statutul personalului didactic sau alta lege) care sa o contina!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moneda de referinta din cererea de chemare in judecata? AURA  SPERANTA AURA SPERANTA Exista vreo lege care restrictioneaza moneda de referinta din cererea de chemare in judecata numai in Lei? (vezi toată discuția)
Moneda - titlu de despagubire dumitru2000 dumitru2000 avem o dispozitie de primar - legea 10/2001 - aflata la Autoritatea Narionala pentru restituirea proprietatilor in cazul in care valoarea despagubirii a ... (vezi toată discuția)
Curtea de conturi cucuveaua cucuveaua cine este, ce atributii are si daca hotararile sale sunt echivalente cu ale unei instante (vezi toată discuția)