avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... Imi place acest blog...
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

Imi place acest blog...

Sunt cateva bloguri pe care le citesc cu placere. Unul dintre acestea este al lui Vlad Petreanu (Amar de Zi), un jurnalist inteligent, fost ‘’antenist’’ care si-a dat demisia de curand de la trustul autointitulatului cool mogul – de care de asemenea imi place, e dreptul meu :)
Poate aveti si voi bloguri pe care le urmariti, spuneti aici...

Acesta este textul in care a descris ''procesul'' de lichidare dupa ce si-a dat demisia.

Lichidarea
- Cleşte sertizor.
- Ce-i aia?
- Cleşte sertizor. Pentru papuci d-ăia, la cable.
- N-am luat niciodată aşa ceva. La ce mi-ar fi trebuit?
- Aşa figuraţi.
- Nu cred. Aş vrea să văd şi eu unde am semnat pentru asta.
- E o situaţie mai veche, de prin 2007. Eu sunt nou, n-o am.
- Păi şi-atunci?
- Nu ştiu, aşa figuraţi.
Administratorul se uită la ceas. Curând se termină programul. În faţa lui, catastife, caiete, dosare, foi prinse cu agrafe şi capse. Creioane, pixuri aliniate pe masă. Un monitor de calculator, stins. O tastatură pusă deoparte, nefolosită. Un calendar prismatic din carton lucios. Ordine, disciplină, alinieri, spaţiu atribuit după un regulament misterios.
Eu, în picioare.
- Mai aveţi un brother touch.
- Asta chiar nu ştiu ce e.
- Nici eu, dar e la dumneavoastră.
Lichidarea e momentul ultimei clarificări între tine şi firmă, un partaj în avantajul unuia singur. Compania vrea totul înapoi, chiar şi ce n-a avut. Erorile sunt numai ale tale.
- ªi un generator.
- Generator? Cum, generator?
- Ton generator.
- Adică generator de ton? Nu de curent?
- Aşa scrie. Nu ştiu de care e.
Imposibil să-nţelegi ceva.
Sfârşitul unui contract e aici o epopee cu încleştări de voinţe, învinuiri, trădări şi acte de eroism. Într-un birou, cineva îţi semnează, cu un zâmbet complice, fără a mai verifica (“doar ne ştim, dom’ Petreanu”). În altul, omul îţi împărtăşeşte anecdote:
- Ce-aveţi dumneavoastră e mizilic. ªtiţi că sunt şi flotoare pe unele inventare.
- Ce fel de flotoare?
- D-alea de veceu.
- ªi vine cineva să le verifice vreodată?
- Comisia.
Comisia. Sunt oameni plătiţi să numere flotoarele de wc. Câte facultăţi îţi trebuie pentru asta? Cu cât poţi plăti aşa o specializare?
- ªi să vă zic una tare.
- Ia zi.
- ªapa de beton din platoul ăsta din stânga?
- Nu cred.
- Ba da. E şi aia pe inventarul cuiva. Nu vă spun cine, dar e pe inventarul cuiva.
O şapă de beton de 400 mp, pe un inventar. Absolut autentic.
În alt birou, întâlnesc un păţit.
- Mie mi-au cerut să iau în inventar nişte role de scotch.
La videotecă, sistemul mă dă în fapt. “Figurez” cu 5 casete beta, luate acum vreo 10 ani.
- Păi cum, doamnă, astea nu se casează? După 10 ani?
- Ba da, dar trebuie să le aduceţi ca să dea comisia cu ciocanu-n ele.
Comisia. Oare ciocanul de casat al comisiei e pe inventarul comisiei? Dacă se rupe de la atâtea casări, se întocmeşte referat de casare pentru ciocanul de casat? Se face altă comisie ca s-o verifice pe prima? Dacă membrii comisiei au vrut să-şi însuşească ilegal obiectul şi doar au pretextat că s-a rupt?
Dileme.
În alt birou:
- Măi, la mine au stat 3 zile să numere elemenţii pilonului de emisie.
- Cum?
- Da, cică avea 16 elemenţi, dar la vedere nu erau decât vreo 5, restul erau alte piese şi nu pricepeau unde e tot pilonul.
Televizoarele atârnate pe pereţi; o cafetieră; 4 birouri; un calculator; 4 monitoare; un fierbător, un cuptor cu microunde, un frigider; măsuţe, scaune, sertare pe role, parchet, un UPS, 4 cămăşi, alte obiecte cu indicative misterioase, imposibil de identificat, boxe de calculator, fibra optică.
Fibra optică?
- Păi şi ce fac acum?
- Acum le predaţi.
- Cui?
- Găsiţi dumneavoastră pe cineva.
Administratorul priveşte prin mine, fără expresie.
- Păi eu ce treabă mai am? Cum să decid eu cine va folosi aceste obiecte? E treaba companiei, nu a mea. Eu nici nu mai lucrez aici.
- Nici a mea nu e.
Suntem blocaţi. Ar trebui, deci, să lansez un concurs prin redacţie – care vreţi obiecte? Ar trebui să umblu de la unul la altul, împingând oamenilor sub pixuri procese verbale pentru lucrurile Antenei.
- Prietene, uite care-i treaba… Ia-le dumneata, că eşti administrator, şi dup-aia le atribui cui va lucra cu ele.
- Păi şi ce, să mă duc eu în fiecare zi să verific că mai sunt acolo? Găsiţi dumneavoastră.
Nici o şansă. Omul e-nţelegător ca o stâncă prăvălită-n drum.
Pe listă, o ultimă aberaţie: licenţa de muzică Antena 3.
Carevasăzică, muzica de post e pe numele meu în inventarul acestui administrator. Muzica de generice, de promo, de post, de aşteptare, semnalele de comutare, ilustraţiile audio, toată identitatea sonoră a Antenei 3.
E şi normal – a fost una din deciziile pe care a trebuit să le semnez în 2005, când Antena 3 era doar o idee.
Ca atare, dacă nu pot scăpa de cleştele sertizor, de generatorul de ton, de cafetieră şi de sertarele cu role şi de toate celelalte nr.crt.-uri din catastifele administratorului, poate că ar trebui să păstrez şi muzica postului.
Să mă caute comisia dup-aia. Sau poate vreun colecţionar.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 13:47, 14 Iunie 2017
Va recomand "Testul celor patru usi", vreau sa va spun ca la mine s-a potrivit intr-o proportie de 100%.

[ link extern ] /
A FOST ODATA O INSULA ROMANEASCA NUMITA ADA KALEH

Numai cei mai în vârstă îşi amintesc, poate, de farmecul inegalabil al petecului de pământ terasat şi de arşiţa soarelui, de trandafiri, gutui, leandri uriaşi, smochini şi viţă-de-vie, situat pe Dunăre, la circa trei kilometri în aval de Orşova.

Ada Kaleh, însemnând “insula fortăreaţă” în limba turcă, a fost o insulă pe Dunăre populată de turci, în apropiere de Orşova. A fost inundată în 1970 de apele lacului de acumulare al hidrocentralei Porţile de Fier I.

[ link extern ] /
Ultima modificare: Joi, 7 August 2014
Alyi, utilizator

Nomadice (11). O oră cu cerul.

Suntem obligați să ne pese de atâtea lucruri încât sfârșim prin a nu ne mai păsa de nimic.


Brad Florescu
Writer. Travel maker. Prophet in exile.


Ideea mi-a venit de la un articol scris azi de Radu Alexandru pe neortodoxul lui blog “Pitici Gratis” (nu da click dacă ai sub 18 ani). Radu anunță, fără urmă de regret, că nu-și mai poate activa interesul față de anumite conversații, anumite subiecte, chiar și de anumite proiecte proprii. Cu alte cuvinte, autorul spune că i se cam rupe de orice, începând cu oamenii pe care-i întâlnește și terminând cu însuși Universul.

E un mesaj scris în cheia cinic-satirică tipică lui Radu, dar care ascunde un adevăr profund al vremilor noastre. Întrucât resimt și eu adesea această stare de saturație, de oboseală a interesului față de orice, am să încerc să ofer o posibilă explicație a fenomenului.
Când totul este prea aproape.

O lege fundamentală comunicării statutează că publicul acordă cu predilecție interes informațiilor de proximitate. Această proximitate poate fi de natură spațială (cu cât mai aproape s-a întâmplat, cu atât mai de interes), temporală (ce e nou contează mai mult decât ce e vechi) sau de interese (medicii vor acorda mai multă atenție știrilor medicale decât inginerii).

Logica ne spune, deci, că un individ lăsat de capul lui, va acorda interes informațiilor în relație inversă cu distanța acestora față de centrul universului tridimensional mai sus explicat.

Societatea informațional-manipulativă în care trăim ne solicită un nivel fără precedent de atenție și implicare în miriade de subiecte. Omul conectat, cetățeanul informatic global, este solicitat să se implice în cauze dintre cele mai diverse și mai îndepărtate de universul lui natural. Proximitatea omului modern se întinde din centrul ecranului pe care urmărește informații și până la capătul Lumii, timpului sau culturii. Totul este prea aproape, la un click distanță.
Interesul: o resursă finită.

Doar în ultima lună, un cetățean global cu sediul în România a trebuit să investească interes în alegerile prezidențiale, războiul Președinte-Premier, conflictul din Ucraina și criza globală de securitate aferentă, campania Ice Bucket Challenge, războiul civil din Siria, decapitarea jurnaliștilor americani de către ISIS, conflictul Israel-Palestina, condamnarea lui Dan Voiculescu și reacțiile Antenei 3, meciurile Simonei Halep la turneele din SUA și cele ale Stelei în preliminariile Champions League sau “Legea Traseismului” promovată de Guvern.

Acestea sunt doar subiectele majore, vehiculate în media mainstream. Li se adaugă un al doilea palier, colportat cu precădere în media exclusiv online și pe rețelele de socializare. De la leapșa cu cărțile până la, să zicem, concursul Dor de România pe care l-am organizat aici împreună cu Samsung. Sau de mesajele unuia sau al altuia, cunoscut ori necunoscut, care vrea ceva de la noi. Ceva important, firește.

Nu mai vorbesc despre agenda personală a fiecăruia, izvorâtă din planul realității: plătit taxe, reparat mașina, probleme la școală cu copiii, boli de vindecat, proiecte în lucru, planurile de vacanță.

Așadar, interesul fiecăruia dintre noi, pe care-mi permit să îl consider un fond finit până la proba contrarie, se cere investit și împărțit în zeci de direcții, fiecare dintre acestea solicitându-ne atenția, o minimă documentare, formarea unei păreri și, eventual, exercitarea unei acțiuni.

Timpul și energia care rămân – dacă mai rămân – sunt oare suficiente pentru a ne concentra pe subiectele care ne formează cu adevărat ca indivizi? Ne mai rămâne, în acest ADHD indus, limpezime mentală și sufletească pentru familie, dialog, pasiuni, pentru învățare și înțelepțire?

Mai avem pasiune și concentrare pentru a crea ceva nou și util când mintea noastră funcționează după regula jocului de Tetris, cu piese de diverse forme care ne pică din cer și se cer aranjate într-o structură cât de cât stabilă?

Ca efect al vampirismului la care suntem supuși, reacția noastră – firești, dealtfel – baleiază de la mimarea unui interes (pentru asta există butonul like) la dezertare, la dezinteres față de tot și de toate. Și la cinism. Nu mai vrem nici Ponta, nici Putin, nici găleți de apă, nici Liga Campionilor. Vrem să fim naibii lăsați în pace.

Reacția e naturală, dar nu neapărat sănătoasă. Extenuându-ne nediscriminant interesul nu mai putem oferi o clipă de atenție altor informații sau idei, poate mai discrete ca expunere în spațiul public, dar cel puțin la fel de importante. Citim totul în diagonală, dacă citim. Scăpăm nuanțe și detalii. Și lucrurile se întâmplă fără noi, că eram prea obosiți la momentul respectiv.

Am zile când inflația de lucruri foarte, foarte importante mă sufocă. Nici nu știu la ce să mă gândesc mai întâi. Orice fir de idee pe care încerc să-l întind ordonat de la A la B se încurcă în cârligele pescuitorilor de energie mentală. Mintea mea e atât de îmbâcsită de ecouri străine încât nu mai aud vocea propriilor gânduri. Simt nevoia unui reset, a unei mari curățenii care să-mi redea puterea de a afla și de a înțelege.

Și-atunci scot routerul din priză, mă așez pe verandă și citesc până la 5. După care mă uit o oră la cer, singurul alt lucru, înafară de internet, la care putem privi cu toții în același timp. Se întâmplă tot felul de chestii acolo.

[ link extern ] /
Dieta perfecta pentru tipul de metabolism al fiecaruia dintre noi.

[ link extern ] /
Exodul meu… spre Lumină - FLORIANA JUCAN blog

Cei 40 de ani pe care îi împlinesc la 1 decembrie mă găsesc în fața întrebărilor fundamentale: Cine sunt? De unde vin? Spre ce mă îndrept? Poate nu întâmplător, la capătul acestui Exod personal studiez, la Universitatea București, iudaismul în toată complexitatea lui teologică și istorică. Învăț ebraica biblică, interpretez Vechiul Testament (observând deturnările de sens ale Septuagintei) și călătoresc cu Abraham din Haran până la Hebron.

Am traversat, oare, Deșertul destinului meu, acela care în accepțiunea veterotestamentară reprezintă purificarea, autonomia, libertatea,descoperirea eului și singurul loc unde Dumnezeu vorbește? Ceea ce știu cu certitudine este că n-am simțit exilul, neantul și labirintul – în care, uneori, m-a cuprins disperarea – decât printre oameni, niciodată în mine însămi.

Mi-am construit o lume populată cu operă, cu plimbări de „hoinar singuratic” a la Jean Jacques Rousseau, cu identități multiple împrumutate de la personajele cărților pe care am adormit întotdeauna, o lume în care am dăruit și în care am fost binecuvântată cu psihanodii celeste atunci când mă întrebam unde mi-e sufletul din trup.

Am învățat să nu mai judec oamenii și, mai ales, să le accept cu indulgență limitele. Să încerc să le schimb viața doar atunci când aveam certitudinea că face parte din golgota mea, nu din destinul lor. Într-o formă perversă de egoism, am dăruit pentru a fi fericită eu.

Nu mă tem de ani, mă tem de întunericul interior pe care l-am regăsit în atâția oameni tineri.

Aniversarea aceasta mă găsește în epicentrul dihotomiei dintre omul religios și omul intelectual care trăiește în mine. Cu cât mă scufund mai mult în Maimonide, care mă învață credința rațională și nu emotivă, cu atât vreau să cred că mai întâi a fost atotputernicia Domnului, pentru a fi mai apoi neputința lui Dumnezeu în fața ororilor lumii. Cu cât devin mai volteriană, cu atât am mai multe întrebări pentru rabini… într-un perpetuum mobile al incertitudinilor despre repere pe care mi le-aș dori fixe.

Gabriel Liiceanu scria undeva că cea mai mare realizare a unui om este să-și dea sieși un Destin. Dacă îmi amintesc începuturile mele triste, sărace, anii copilăriei „muriți” și nu trăiți la căminul săptămânal de unde mă lua acasă mama sâmbăta și duminica, lipsa și căutarea permanentă (de mai târziu) a figurii tutelare paterne și mă văd astăzi realizată social, profesional, dar mai ales spiritual și intelectual (tocmai pentru că sunt încă pe drumul spre Adevăr și nu m-am oprit crezând că l-am găsit deja!), cred că sunt un om realizat.

N-am copii, dar am fost înnobilată cu teofanii de care puțini muritori au avut parte. „Pedeapsa” lor este că nu pot povesti despre ele.

E ziua mea și mai toți din jurul meu m-au întrebat ce îmi doresc? Îmi doresc să fiu mai înțeleaptă, dar și să nu-mi găsesc niciodată liniștea aceea care mi-ar opri evoluția și care m-ar putea priva de transgresiuni în urma cărora voi fi alta, mai bună și mai smerită.

Îmi doresc să nu-mi pierd vreodată conștiința propriei finitudini și mai ales îmi doresc ca Îndoiala să nu fie niciodată mai puternică decât Credința.

[ link extern ] /

Alte discuții în legătură

Epigrama :) ContSters240593 ContSters240593 [i]Recidivistului:[/i] La stalpul infamiei pus Regrete-l chinuiau nespus. Da-n mai putin de-o saptamana, Vandu si stapul pe sub ... (vezi toată discuția)
Blogurile anului 2009 MobilierCafenele MobilierCafenele Deoarece blogurile sunt noul \"trend\" privind informatia pe internet, as dori sa va intreb care sunt, in opinia dvs, cele mai interesante bloguri pe care ... (vezi toată discuția)
Definitii despre viata rodica_post rodica_post Un mesaj foarte frumos pentru toti Cind tu aveai 1an ea te hranea si te imbaia. I-ai multumit plingind toata noaptea. Cind tu aveai 2 ani ea te-a ... (vezi toată discuția)