avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Primaria nu elibereaza titlul de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Primaria nu elibereaza titlul de proprietate

-bunicii nostri au vandut o proprietate(se specifica ca se vinde toata averea bunicului,nespecificandu-se vecinii) in 1920 catre mostenitorii unei persoane.
-in 1921 bunicii au cumparat o proprietate de la alti vanzatori pentru care detinem act.
-o persoana a facut 2 cereri pentru mostenirea de la rudele ei cumparata in 1920, dar o cere ilegal si pe cea din 1921,pe care noi detinem act si BAP,crezand ca face parte din averea cumaprata in 1920
-aceasta persoana da in judecata priamria si in urma unei expertize obtine hotarare judecatoreasca irevocabila prin care i se elibereaza titlu de proprietate pe o parcela.
-tatal meu a facut cerere de retrocedare a mostenirii,care este validata si i se ofera titlu de proprietate pe un amplasament gresit,care se suprapune cu titlul obtinut de acea persoana.
-acea persoana l-a dat in judecata pe tatal meu pentru ca titlul nostru se suprapunea cu cel din hotararea judecatoreasca a ei si s-a facut o expertiza cu 2 experti prin care s-a stablit ca noi nu sunem pe vechiul amplasament al proprietatii pe care o mosteneam,fiindu-ne astfel anulat titlul si dandu-ni-se un nou amplasament,dar aceasta expetiza nu o gaseste pe acea persoana ca avand teren in zona(pentru ca actul ei din 1920 nu poate contine si cumparatura din 1921 a bunicilor,nefiind atunci in patrimoniul lor).
-tatal meu da in judecata primaria si cere sa i se dea proprietatea conform expertizei,obtine hotarare judecatoreasca irevocablia din iunie 2010 si nu ni se elibereaza titlul de catre primarie nici pana acum.
-persoana care ne-a anulat titlul a fost data in judecata de primarie pentru a-i anula titlul si a-i elibera altul pentru ca nu ii fusese respectata prima expertiza si se suprapune si ea la randul ei cu alte proprietati, dar primaria nu a castigat.
-Acestei persoane ori i-a fost modificat tiltul,ori face executarea pe numele bunicului nostru, pentru ca a ajuns cumva cu titlul pe suprafata care ne-a fost oferita prin hoatarare judecatoreasca si se pregateste sa o vanda.

Cum pot face primaria sa imi elibereze titlul?
Ce pot face impotriva acelei persoane pentru a o opri sa vanda?
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 12:46, 4 Decembrie 2011
Primaria nu va poate elibera titlu de proprietate pe un amplasament pentru care a fost deja emis un alt titlu.
Trebuie sa o actionati pe respectiva persoana in judecata intr-o actiune in revendicare si/sau anulare a titlului si sa cereti in paralel instituirea unui sechestru judiciar asupra terenului.
Ultima modificare: Duminică, 4 Decembrie 2011
ContSters103772, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce e de facut? shadyrk shadyrk Judecandu-se cu primaria, o persoana a obtinut titlu de proprietate pe un teren in baza unei expertize. Judecandu-ma si eu cu primaria, am obtinut titlu de ... (vezi toată discuția)
Eroare materiala in titlul de proprietate kid kid Buna seara, Tatal meu in anul 2013 a formulat in instanta o cerere de rectificare a nr. tarlalei din tiltul de proprietate obtinut in baza legii 18/1991. ... (vezi toată discuția)
Legea18/1991 corinamarianaburlacu corinamarianaburlacu unchiul meu a solicitat si obtinut titlu de proprietate ca fiind unic mostenitor al bunicului meu cu toate ca tata traieste iar pe acest titlu cei din primarie ... (vezi toată discuția)