avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu partaj prin rascumpararea partilor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu partaj prin rascumpararea partilor


Parintii mei detin impreuna un apartament cu 3 camere in care locuiesc ei 2, eu si fratele meu.
Pentru ca tatal meu e alcoolic, nu are nici un venit de ani buni si chiar a ajuns sa ne fure bani si bunuri din casa pentru bautura mama a hotarat sa divorteze.
In cazul partajului cel mai probabil atat mama cat si tata vor avea dreptul la 50 % din apartament. Eu dispun de banii ce reprezinta 50 % din apartament si ca sa nu piedem din comisioanele la notar ,etc in cazul in care apartamentul ar fi scos la licitatie ma gandeam sa-i dau banii tatalui, sau sa-i cumpar alta locuinta in care sa se mute.
Problema mare e ca nu cred ca ne vom putea intelege cu el pe cale amiabila, si chiar daca te intelegi cu el azi maine e posibil sa se razgandeasca din cauza bauturii.
In cazul in care el nu va fi de acord ca noi sa ramanem in actulul apartament va refuza sa-i dam banii pentru partea lui din apartament, locuinta se va vinde obligatoriu, sau noi vom avea prioritate la apartament atata timp cat dispunem de bani pentru ai rascumpara partea?
Care credeti ca e cea mai potrivita forma de partaj in cazul mamei, cea prin notar?
Daca pana la urma tata se va lasa convins si vom merge la notar si ii vom baga in cont suma pentru partea lui de 50 % din apartament cum vom putea fi siguri ca va parasi locuinta actuala, si nu va cheltui banii si va ramane tot cu noi in casa?
Cel mai recent răspuns: vladfesan , utilizator 19:09, 16 Aprilie 2012
daca nu va intelegeti, il puteti da in judecata si puteti cere in instanta atribuirea catre mama a apartamentului sub conditia platii unei sulte (adica ii dati banii si pleaca, daca se admite)
Pai si nu se poate face atribuirea catre mama a apartamentului sub conditia platii unei sulte
in timpul divortului?
Pentru ca nu mai judeca cum trebuie din cauza alcoolului si de frica sa nu piarda banii se poate sa-i luam noi o noua locuinta, ca sa ne asiguram ca nu ajunge pe drumuri?
Ce se intampla daca nu respecta decizia instantei si va refuza sa paraseasca locuinta?
Ultima modificare: Luni, 16 Aprilie 2012
galeo, utilizator
pai asta v'am spus : ca se poate atribui sub conditia platii unei sulte

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot trece pe numele meu partea de 50% din apartament a unuia dintre părinți, în caz de divorț, fără ca celălalt să fie de față? Horatiu79 Horatiu79 Aș dori să aflu dacă aș putea să trec pe numele meu partea de 50%din ce i se cuvine unuia dintre părinți, fără ca celalalt sa fie de față dacă ei ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am si eu o intrebare. parintii mei au cumparat prin ... AiramSt AiramSt Buna ziua. Am si eu o intrebare. Parintii mei au cumparat prin contract de vanzare cumparare o casa de la bunicii mei din partea tatalui. Acestia sunt ambii ... (vezi toată discuția)
Transmitere jumătate din proprietate de la unul dintre parinti Czikaalexandra98 Czikaalexandra98 Buna seara! Se poate ca mama sa imi treaca la nume 50% din imobil, fără ca tata sa fie de acord, sau fără a sti de asta? Tin sa menționez ca e pe numele ... (vezi toată discuția)