avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenda de recuperat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenda de recuperat

am platit o amenda pt.proces verbal de contraventie si taxa de despagubire rovinieta acum 6 luni deoarece nu aveam timp in 15 zile de la primire sa formulez actiune in instanta ; consider ca amenda si taxa sunt platite pe nedrept; pot sa cer inapoi banii?este lege pt.recuperarea banilor de amenda contraventionala ? multumesc
Cel mai recent răspuns: aser , utilizator 20:23, 23 Iunie 2012
Impotriva procesului verbal de sanctiune contraventionala ati avut un termen legal pentru a formula plangere. Neformularea plangerii in interiorul acestui termen a dus la prescrierea acestui drept. Conform art. 31 alin. 1 din OG 2 /2001 privind regimul juridic al contraventiilor impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei si de aplicare a sanctiunii se poate face plangere in termen de 15 zile de la data inmanarii sau comunicarii acestuia.
Nu exista un act normativ in temeiul caruia sa solicitati in afara termenului mentionat anterior anularea sanctiunii contraventionale.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu executoriu previas previas Am primit un PV pentru lipsa rovinietei.Ulterior am facut plangere contraventionala in termen legal de 15 zile.Cu toate acestea ANAF a emis somatie si titlu ... (vezi toată discuția)
Am avut un control de la itm si s-au emis 2 procese verbale (unul de control si unul de sanctionare). care se contesta? anna_cta anna_cta Am avut un control de la itm si inspectorii au emis un proces verbal de control si un proces verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor. Plangerea ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda itm Mihaela Sile Mihaela Sile Buna ziua. Cu ocazia unei inspectii a ITM in ianuarie 2014 o institutie publica este sanctionata contraventional cu amenda pentru nerealizarea masurilor ... (vezi toată discuția)