avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Abuz la locul de munca?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Abuz la locul de munca?

Lucrez la o firma din 2008 ,in data de 01.08.2010 am intrat in concediu de crestere copil de pana la 2 ani, urmand sa incep activitatea pe data de 09.07.2012.
In data de 09.07.2012 m au sunat de la firma sa ma anunte ca ar trebui sa incep activitatea , le am explicat ca o sa ajung a treia zi deoarece in aceea zi eram la Spitalul Grigore Alexandrescu pentru a scoate ghipsul fetitei mele urmand ca a doua zi sa mergem precum era programat cu fetita la doctor deoarece analizele nu i-au iesit bune.
A doua zi dupa ce am venit cu fata i-am sunat sa intreb daca trebuie sa aduc ceva la mana ca am lipsit acele zile si mi au spus ca nu , atunci mi au spus ca s a mutat sediul la Sindrilita si ca trebuie sa fiu la 7:00 la Obor ca de acolo se ia un microbus, avand in vedere canicula care a fost in acele zile cu temperaturi de pana la 40, le-am adus la cunostinta ca sunt insarcinata si ca nu fac fata la drumuri lungi (firma si a mutat sediul la 35 km de Bucuresti) si ca e mai bine sa mi i-au concediul medical de sarcina si lauzie, am vb cu sefu si a spus ca e ok.
Pe data de 16.07.2012 am predat departamentului de resurse umane concediul medical cu perioada 09.07-31.07.2012 .Persoana de acolo dl Neicu Valeriu, mi a spus ca e ok si ca nu mai trebuie nimic altceva, avand in vedere ca el opera in Revisal l am intrebat daca trebuie facuta vreo cerere , raspunsul a fost nu dar eu tot am facut si i-am dat pentru orice eventualitate, i-am cerut decizia de suspendare mi a spus ca nu stie s o faca si ca o sa mi o dea mai tarziu, am zis ok avand in vedere ca era nou l am inteles, i-am lasat nr de telefon si emailul ca in caz ca mai imi trebuie ceva la dosar sa ma anunte. Am suntat urmatoarea saptamana sa l intreb de decizie si mi a spus ca inca nu a facut o deoarece o astepta pe sefa de la resurse umane care vine odata pe luna sa-i arate cum se face si ca dansa vine pe data de 1.08.2012 si atunci o sa mi o dea.
Pe data de 01.08.2012 am mers la medical de familie pentru al doilea concediu medical sperand ca fac doar un singur drum la firma, dupa aceea am mers la firma am predat concediul persoanei de la resurse umane si am intrebat de decizie, drept raspuns am primit ca nu poate sa mi dea deorece dosarul este la sefa lui si ca trebuie s o astept. Am asteptat aproape 2 ore dupa dansa, cand a venit mi a pus primul concediu in brate si mi a spus ca nu e bun concediu, ca trebuie sa l schimb, deoarece trebuia sa vin pe data de 09.07.2012 sa fac o cerere, si ca daca nu schimb concediu o sa mi conteste concediul medical iar medicul de familie o sa aiba mari probleme deoarece mi a dat concediu fara adeverinta de la ei. M –a pus sa fac o nota explicativa in care sa specific ca perioada 09.07.-16.07.2012 nu stiam ca trebuie sa vin la munca, m-a pus sa semnez decizia de incetare cu data de 16.07.2012, am semnat deoarece nu doream sa am probleme. Am vorbit cu medicul de familie despre concediu si mi l a modificat, l am dus in acea zi.
Pe data de 03.08.2012 i-am trimis un email in care intrebam daca mai trebuie adus ceva sau nu si daca sunt ok concediile medicale si mi a spus ca nu mai trebuie sa duc alte documente.
Avand in vedere ca nu primeam nici un semn de la ei in data de 13.08.2012 i-am trimis o cerere prin posta cu recomandare in care specificam ca doresc sa primesc indemnizatia in contul personal deoarece sarcina avansase si aveam probleme , mi se umflau picioarele, nu puteam sa merg si din cauza calduri am probleme cu respiratia si nu ma pot deplasa.
In data de 28.08.2012 vazand ca nu primesc nici un raspuns la cerere le am trimis un email cu aceeasi cerere la care mi s a raspuns :” Momentam managerul companiei nu este in firma. Saptamana viitoare putem sa va comunicam un raspuns.”
Azi, data de 03.09.2012 mi au trimis raspuns sa ma prezint in data de 10.09.2012, iar eu nu ma pot prezenta si nici nu am pe cine sa trimit, avand in vedere ca sau mutat in afara Bucurestiului?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:17, 3 Septembrie 2012
Specific ca la mijlocul acestei luni trebuie sa nasc.
Luati legatura cu ITM sa-l ajute pe angajator sa intre in legalitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintoarcere din ccc de pana la 2 ani , intrare in concediu de maternitate claudia123 claudia123 Buna ziua, Am o problema si nu stiu cum as putea s o rezolv. In data de 01.09.2010 am inceput suspendarea contractului pentru concediu crestere copil. Pe data ... (vezi toată discuția)
Hartuire bibiloiu bibiloiu Buna ziua! Este normal,ca seful meu sa ma hartuiasca cu mesaje vocale,de la 4 dimineata,pe telefon,eu fiind in concediu medical,pentru ca ma vazut la ora aia ... (vezi toată discuția)
Concediu medical dany0078 dany0078 Buna seara Anul trecut in timpul liber am fost la o terasa si consumand niste alimente acolo am avut probleme cu stomacul de asa natura incat medicul la care ... (vezi toată discuția)