avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... rog ajutor !!!! credit ipotecar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

rog ajutor !!!! credit ipotecar

Buna ziua,
am un credit ipotecar din 2008 pe care l-am restructurat in urma cu 2 ani .Am o rata restanta , iar a doua rata o platesc cu intarziere , dar o platesc in fiecare luna . Va rog sa imi spuneti si mie daca este posibil ca banca sa imi inchida creditul si sa ma oblige sa il platesc in totalitate sau poate sa-mi redirectioneze creditul la o societate de recuperatori . Care este termenul legal prin care o banca poate sa-ti scoata apartamentul la executare silita?
Multumesc!!!!

Cel mai recent răspuns: Lica14 , utilizator 09:13, 16 Noiembrie 2012
Buna seara
Cititi contractul! acolo este stipulat modul in care se poate trece creditul in executare.
De regula aceasta se intampla dupa 90 zile intarziere.
Ideal ar fi sa puteti mentine o intarziere pana-n 30 zile.
Dar daca nu se poate asta e ! platiti asa in continuare, nu intarziati mai mult si banca nu are ce sa va faca. O sa platiti in plus o suma relativ mica, de ordinul a 3-5 ron pe luna.
O seara buna
Cu stima
Va multumesc foarte mult !O sa citesc cu atentie contractul de imprumut ...am intrat in panica deoarece cei de la call center-ul respectivei banci de la care am imprumutul pur si simplu ma hartuiesc ...


Buna ziua .Am aceeasi problema .Am platit platesc dar sunt in urma cu o rata si azi m-au sunat ca ma da in executare silita ,daca nu achit suma restanta pana pe data de 19.11. desi am trimis acte doveditoare ca noi luam salar doar pe 20 a lunii( Am uita sa specific rata mea este in dolari ) .Nu mai zic modul in care mi-au vorbit la telefon .I-am rugat sa ne ajute sa platim timp de 3 luni jumate din rata ca sa ajung la zi si mi-au raspuns ca numai daca suntem la zi .Pai daca eram la zi mai ruga sa fac asta ? Va rog mult de tot spuneti-mi daca platesc si incerc din rasputeri sa da un pic mai mult la fiecare rata poate sa imi ia apartamentul ? Nu de alta dar am 3 copii care vo ramane pe drumuri .Multumesc din inima .
Ultima modificare: Vineri, 16 Noiembrie 2012
gi-jane2, moderator
Buna seara
Pai e valabil ce am spus mai inainte.
Mergeti la banca si vedeti exact cate zile intaziere aveti.
Daca va mentineti sub 30 zile inatrziere chiar nu au ce sa va faca, conform legii abia dupa 90 zile intarziere va pot da dosarul spre executare.
Succes
Cu stima




Multumesc mult .M-am mai linistit .O zi placuta .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand se pune proprire pe salariu/cont? alarisa alarisa Buna seara, Din pacate, datorita faptului ca nu am mai putut plati ratele pentru un credit de consum garantat cu ipoteca pe apartament, de marti, avand trei ... (vezi toată discuția)
Rate banci bogdybal bogdybal am o restanta la banca, dupa cat timp banca poate face demersurile pentru proprire coplatitori? De mentionat ca platesc lunar, dar tot ramane restanta o rata. ... (vezi toată discuția)
Datorie banca teisoara teisoara Buna seara, va rog daca se poate sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea situatie -am in derulare un credit de nevoi personale garantat cu ipoteca.In ... (vezi toată discuția)