avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 246 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturi de parinte neexercitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturi de parinte neexercitate

Buna ziua... Am un copil de 9 ani, clasa a 3-a din prima casatorie... Conform hotararii judecatoresti copilul mi-a fost incredintat mie spre crestere si educare, iar tatal biologic are dreptul sa-l ia o data la doua saptamani in week-end.... Dar in hotarare mai scrie ca trebuie sa participe si el la cresterea si educarea lui, ceea ce nu prea se intampla... adica daca pana la week-end-ul lui copilului i s-au impus de catre noi sa faca anumite lucruri, cand il ia tatal biologic si-l rugam sa respecte ceea ce am spus noi, nu este pe aceeasi lungime de unda...
De un an de zile ne chinuim cu acest copil sa-i dam o educatie buna, sa invete bine la scoala iar totul este in zadar... asa ca am hotarat si am vorbit si cu tatal biologic sa-l ia la el in astea ultimele 2 saptamani de scoala sa vada si el cum ma chinui cu acest copil in educarea lui fara sorti de izbanda si a refuzat motivand ca nu are cum, ca nu are timp, ca nu are cu cine sa-l lase cat este el plecat la servici...
Intrebarile mele sunt: cum pot sa-l determin pe tatal biologic sa participe mai mult la educarea copilului, sa fie pe aceeasi lungime de unda cand ii spunem cam ce trebuie sa faca cand il ia la el... daca nu sa renunte la drepturi si sa mi-l dea tribunalul in crestere si educare numai mie...
Am nevoie de ajutor, ptr ca am dus acest copil si la doi psihologi pana acum si nu reusim sa-l facem sa vorbeasca deschis cu noi ceea ce simte, sa povesteasca mai mult cu noi (adica cu mine - mama lui si actualul sot care-l iubeste ca pe propriul copil) si face parca impotriva...
Multumesc mult...
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 14:14, 10 Decembrie 2012
am vorbit si cu tatal biologic sa-l ia la el in astea ultimele 2 saptamani de scoala sa vada si el cum ma chinui cu acest copil



înțeleg că tatăl merge la serviciu și nu are cine să supravegheze copilul în acest timp. dacă susțineți că aveți un copil problemă, de ce credeți că e benefic pentru el să stea nesupravegheat?
vreți să vă ajutați copilul, vreți să fiți ajutată sau să vă răzbunați?

nu puteți impune tatălui alt program decât cel stabilit de instanță. și nici nu îl puteți decade din drepturi fiindcă nu face ce credeți Dvs că e bine pentru copil.

vreau să vă spun, cu toată umilința, că nu este bine să îi IMPUNEȚI nimic unui om: că acela este sau nu copil, nu are importanță.
copiii, dacă de ei vorbim, trebuie să ÎNȚELEAGÃ motivul pentru care trebuie să facă anume lucru, să fie convinși că acela este în interesul lor. metodele de convingere diferă de la un copil la altul și e necesar să-ți cunoști bine copilul ca să reușești. să fii atent la nevoile lui, să simtă că e iubit.
dumneavoastră vă referiți la propriul copil în termeni foarte ciudați. spuneți ACEST COPIL, de parcă nu ați fi mama lui, ci psihologul școlii.

cred că aveți nevoie de consiliere și Dvs. nu mă înțelegeți greșit, nu vreau să vă jignesc. însă e important să învățați câteva lucruri despre psihologia infantilă și cu asta doar specialiștii vă pot ajuta. nu e destul să meargă copilul la psiholog, dacă nu mergeți cu el.
sigur, ajutorul tatălui e și el extrem de important. sunt sigură că și el poate fi convins să participe activ la educarea copilului.

în consecință, nu cred că mergeți pe calea cea bună.
justiția și procesele sunt pentru altceva, nu pentru educația unui copil cu probleme.
înțelegeți de aici că decăderea din drepturi a celuilalt părinte este imposibilă dacă nu dovediți că minorul este în pericol și că, mai mult, nu vă ajută cu nimic în rezolvarea problemei ci sigur o agravează, pentru că vă abate atenția de la copil.
el ar trebui să fie pe primul loc. interesul lui.
Ultima modificare: Luni, 10 Decembrie 2012
lara12, utilizator

De un an de zile ne chinuim cu acest copil sa-i dam o educatie buna, sa invete bine la scoala iar totul este in zadar... asa ca am hotarat si am vorbit si cu tatal biologic sa-l ia la el in astea ultimele 2 saptamani de scoala sa vada si el cum ma chinui cu acest copil in educarea lui fara sorti de izbanda


Doamna, cuma adica
''de un an de zile ne chinuim sa-i dam o educatie buna?
dar pana acum un an ce ati facut? Nu cumva de un an v-ati recasatorit? Ce v-au spus psihologii la care ati mers cu copilul? Poate nivelul de inteligenta al copilului nu se ridica la asteptarile dumneavoastra. Poate acel copil are nevoi speciale. Sau poate, in ipoteza in care v-ati racasatorit acum un an, acesta sa fie marele motiv al comportamentului copilului.
Dar, din moment ce nu dati amanunte, cei ce raspund pe aici nu pot decat sa dea cu presupusul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces divort-custodie copil minor atu_targoviste atu_targoviste Voi detalia , cu rugamintea sa-mi dati cateva sfaturi. Cazul in speta este al unei rude. Dintr-o casnicie de 7 ani , a rezultat un minor , crescut , educat de ... (vezi toată discuția)
Tutela unica, este posibil? RoxanaAli RoxanaAli As dori sa stiu ce trebuie sa fac pentru a obtine custodia fetitei mele. Are 9 ani. Talal ei a facut inchisoare 4 ani pentru talharie (acum 9 an). Fetita este ... (vezi toată discuția)
Custodie copil minor Giorgiana123 Giorgiana123 Sunt mama unui copil de 11 ani care îmi este încredințat spre creștere si educare de la data divorțului 2009, cand copilul avea trei ani. Tatăl ... (vezi toată discuția)