avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezmostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezmostenire

Am fost plecat din tara,si in perioada asta ma dezmostenit propriul meu copil,convinginduse pe mama mea sa transcrie apartamentul pe numele ei.Daca mai pot face ceva.
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 17:55, 23 Decembrie 2012
Nu s poate sa l transcrie! Probabil l a donat! Daca l a donat sau I l a instrainat copilului dvs , fara sa va dati consimtamantul prin act de vanzare umparare cu clauza d uzufruct, abitatie sau renta viagera sau contract de intretinere sadvs la decesul mamei dvs puteti cere reductiunea liberalitatilor excesive caci se prezuma a fi donatie aceste instrainari. Daca l a instrainat prin contract de vanzare cumparare fara clauza trebuie sa demonstrati ca nu a existat pret si ca de fapt este o donatie deghizata care va fi si ea supusa reductiunii liberalitatilor excesive pentru ce va incalca cota dvs succesorala . Die nu sunteti de tot dezmostenit!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de donatie ramona74 ramona74 Tata a 3 copii vrea sa doneze, doar unui copil, bunul imobil dobandit prin mostenire legala, motivat de faptul ca donatarul, a platit toate taxele pt ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi am asupra proprietatii mamei mariusmina mariusmina Parintii au divortat, sa facut partajul si suntem trei frati.Tata a decedat ne lasind la nici un copil cu acte proprietatea lui.dupa lege stiu ca proprietatea ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenitor argoss argoss mama mea a decedat tatal meu nu avea acte cu ea,,nu au avut casa tatal meu a cumparat un apartament cu a 2 sotie....acuma intreb eu mai am vreun drept dupa ... (vezi toată discuția)