avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Oprire in trafic de politist - legalitate control acte ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Oprire in trafic de politist - legalitate control acte si auto

Buna seara! In seara aceasta am fost oprit de un domn politist care nu era de la politia rutiera si mi-a cerut actele si sa controleze prin masina. As vrea sa stiu daca are dreptul sa faca asta. Mentionez ca nu am avut permisul la mine. Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 21 Martie 2013
Sofervv, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian Constantin , Consilier juridic 18:14, 27 Martie 2013
Venea din fata mea cu girofarul pornit. Acesta nu se foloseste doar in caz de urgenta? Unde era urgenta? S-a oprit in dreptul masinii mele si s-a prezentat cel din dreapta apoi a mers in masina si cel din stanga nu s-a prezentat dar el era totusi cel care punea intrebarile.
adycon a scris:


EXEMPLU : cum poate politia sa caute un urmarit in portbagaj la tine daca nu deschizi masina ??????


Ai dreptate dar nu trebuie sa prezinte un document care sa dovedeasca asta?
Corect,in cazul in care cauta pe cineva,te opreste ,se prezinta,iti spune motivul pentru care ai fost oprit si normal tu ca cetatean responsabil ,daca nu ai nimic de ascuns ,le deschizi portbagajul-ul.
Motivul lui a fost ''control de rutina'' si repet ca venea cu girofarul pornit spre mine.
s-a intors lumea cu fundul in sus !!! unde ai vazut in occident ca politistul sa-ti prezinte acte la controlul masinii ... Mai lasati-o naibii de democratie ca prea le intoarceti pe dos... Puneti-l pe politist sa va faca si matanii langa masina ... poate o veti deschide .... OF OF cata penibilitate !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Confiscare speciala ovidiu6 ovidiu6 daca sa dat solutie la un caz de suspiciune de branconaj- neinceperea urmaririi penale este valabila confiscarea speciala a armelor(sa facut si expertiza ... (vezi toată discuția)
Controlarea masinii de catre politie CountPorcula1987 CountPorcula1987 Buna ziua, as avea si eu urmatoarea intrebare: Politia romana are sau nu dreptul sa iti controleze portbagajul fara mandat? Daca de ex. te trage pe dreapta pt ... (vezi toată discuția)
Politia comunitara m-a oprit cu girofarul stativ stativ buna, pe mine m-au oprit aseara, cu girofarul! nu mi-a venit sa cred! m-au urmarit! au spus ca am sicanat pe cineva in trafic. M-au amenintat ca-mi ia ... (vezi toată discuția)