avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Cum se aplica legea in Rusia.
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Cum se aplica legea in Rusia.

AªA ARATÃ LEGEA ÎN RUSIA
Ruşii nu au nici DNA, nici ANI, nici DIICOT, nici alte mii de instituţii şi organisme care să lupte cu corupţia, aşa cum are România.
În schimb ruşii îl au pe Raşid Gumarovici Nurgaliev (vezi fotografia), general-colonel, ministrul Poliţiei şi al Afacerilor Interne, fost KGB-ist.
Recent, din ordinul lui Nurgaliev, toţi cei 1,4 milioane de poliţişti ruşi în frunte cu cei 340 de generali au trecut prin Comisia Specială de Reatestare Profesională care i-au verificat şi la măsele şi la portofele. Cu alte cuvinte, le-au fost controlate cunoştinţele profesionale, dar şi averile.
Poliţistul care nu a fost în măsură să-şi justifice averea a rămas fără ea, considerându-se că a fost furată, iar el a luat drumul coloniilor de muncă de pe lângă Cercul Polar. Scurt.
Printre cei respinşi la examenul de reatestare pe posturi s-au aflat şi 21 de generali ruşi de poliţie.
În cele din urmă, din 1,4 milioane de poliţişti ruşi, au mai rămas 800000 ( opt sute de mii). “Puţini, dar buni !” a remarcat mulţumit ministrul Nurgaliev.
Comisiile de reexaminare au descoperit poliţişti ruşi posesori de cinci sau şase case, posesori de magazine, restaurante sau chiar hoteluri. Unii dintre ei erau chiar patroni de mici bănci.
Rashid Nurgaliev, un general extrem de respectat şi iubit de ruşi, cunoscut pentru sobrietatea şi viaţa lui austeră, a examinat listele cu respectivii ofiţeri şi a întrebat mirat: “Dar pentru ce mai stăteau ăştia aici în Poliţie dacă ei milionari ? Cine-i ţinea pe aceşti indivizi în funcţii ? Ce rezultate aveau aceşti veritabili oligarhi ca simpli sergenţi de poliţie ? Probabil că aveau nişte rezultate fenomenale şi erau dedicaţi cu trup şi suflet muncii de poliţie dacă, putrezi de bogaţi fiind, ei patrulau noaptea pe străzi ca să prindă hoţii! Vreau să văd rezultatele muncii lor !”
Ministrul Nurgaliev nu a avut ce vedea, pentru că rezultatele cu pricina nu existau. Ca atare au zburat din posturi şi cei care îi toleraseră în funcţii pe primii.
Nu ar fi rău ca exemplul ruşilor să fie preluat urgent şi de Ministerul Român de Interne, dar şi de alte ministere din România.
Există sute de mii de funcţionari români de stat (mai ales la primării şi prefecturi), de poliţişti şi militari români, de directori ai unor companii de stat, de funcţionari prin diferite ministere care dacă ar fi luaţi acum la un control serios nu şi-ar putea justifica nici măcar zece la sută din averile pe care le deţin.
Există poliţişti, jandarmi, militari şi funcţionari români care posedă la ţară adevărate moşii. Mai mult decât atât, unii au proprietăţi prin străinătate, deţin case şi hoteluri sau pensiuni. Au contractate împrumuturi la bănci de milioane de euro. Mulţi dintre ei au acţiuni la diferite companii. Practic sunt multimilionari. Singura spaimă reală cu care se confruntă aceşti poliţişti şi funcţionari este, în mod paradoxal, spaima de a nu fi daţi afară din “serviciul la stat”.
Deşi România a revenit la capitalismul chiaburesc de acum o sută de ani de care este foarte mândră, noii moşieri şi chiaburi ai României nu se găsesc pe haturile şi ogoarele ţării, multi fiind aciuiti prin birourile MAI sau prin inspectoratele Poliţiei şi ale Jandarmeriei.
Despre o mafie la nivel naţional se poate aminti şi în sistemul militar de pensii.
O simplă privire aruncată asupra listelor de pensii militare arată diferenţe scandaloase şi absconse. Militari cu acelaşi grad primesc pensii extreme (unul de o 150 de euro, altul de 4000 de euro) sub pretextul că unul dintre ei a ieşit la pensie cu câţiva ani mai devreme decât celălalt sau că unul a avut “munci de răspundere” în timp ce altul nu a avut aşa ceva. Aşa se face că în România de azi există plutonieri cu pensii de două sau de trei ori mai mari decât ale unui colonel.
Dar mai presus decât toate acestea stă neputinţa Justiţiei române de a lua măsuri contra celor care s-au îmbogăţit prin furt şi şantaj.
Presa a făcut mare tam-tam în legătură cu cazul ministrului Dan Ioan Popescu căruia i s-a pus sechestru pe bunurile deţinute a căror provenienţă nu a putut fi justificată (circa un milion de euro). Totuşi, respectivul nu a păţit nimic.
In România există sute de mii de proprietari care nu pot justifica în nici un fel vilele, terenurile, conturile de milioane de euro pe care le deţin sau lăzile burduşite cu sute de kilograme de aur cu care posesorii nemaiştiind ce să facă îşi poleiesc maşinile cu el.
De ce nu verifică statul aceste averi ? Nu le verifică pentru că România nu are deocamdată un Nurgaliev.

Articol preluat de la Stan Valentinean.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 11:10, 23 Noiembrie 2013
da' ia uitati-va la astia... ca par, totusi, mai in regula... isi "justifica averile"... ca fac "comert exterior"... d-aia, cred ca sunt si respectati ... În 2009, ... au petrecut inclusiv cu președintele Traian Basescu...
[ link extern ]

ce legi sa se mai aplice?!... de care stat?:rolleyes:... statu' manea?:slap:

adevaru' e ca suntem pierduti... ca natiune.



Pai dna kovesi nu are timp de dosarele grele. E ocupata cu inchiderea Antenei 3, care e urmarita penal, ca institutie privata, pe principiul:
"Voi fi un aparator devotat al libertatii presei, care in ultimii patru ani a inregistrat un regres grav, datorita constrangerilor si presiuni politice fara precedent practicate fata de mass-media romanesti. Confiscarea libertatilor presei este primul pas spre confiscarea libertatilor cetatenesti. Victoriile democratiei nu pot avea loc fara existenta presei libere, a dreptului la cuvant si la libera exprimare”. - basescu, juramintul de presedinte depus in 21 Decembrie 2004 cu mina pe Biblie in fata Parlamentului.
Hei,hei .... sa fii Putin, sa ai bani, fara frica de dusmani....

Un om cu sange in instalatie.
Iata in sfarsit, unul care stie ce vrea ! In randul tarilor cu pretentii, iata ca RUSIA se diferentiaza si baga la puscarie pe toti acesti islamisti care ii freaca la icre pe cei din tarile care i-au primit ! Si iata ca nu e Hollande care face asa ceva ! Bravo PUTIN !
Pe 4 Februarie 2013, Vladimir_PUTIN s-a adresat Parlamentului rus in legatura cu tensiunile care exista cu minoritatile in Rusia.

In Rusia traiesc rusi ! Orice minoritate, de oriunde, daca vrea sa traiasca si sa munceasca in Rusia, trebuie sa vorbeasca limba rusa si sa respecte legile rusesti ! Daca prefera Charia* atunci ii sfatuim sa se duca in tarile lor, unde aceasta este legea lor. Rusia nu are nevoie de minoritati. Minoritatile au nevoie de Rusia iar noi nu le acordam privilegii speciale care sa raspunda cerintelor lor oricat de tare ar striga ei ca sunt "discriminati". Daca vrem sa supravietuim ca natiune trebuie sa invatam din suicidul pe care il practica USA, Anglia, Franta, Olanda. Obiceiurile si traditiile rusesti nu sunt compatibile cu lipsa de cultura si cu primitivismul obiceiurilor celor mai multe dintre aceste minoritati. Cand acest onorabil corp legislativ discuta noi legi, trebuie sa nu ignore interesul national, sa nu uite ca minoritatile nu reprezinta pe rusi.
Scurt si la obiect. Oamenii politici l-au ovationat, in picioare, timp de 5 minute pe Putin.
*Charia = legea islamica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sotia a fugit cu copilul nostru in rusia fara acordul meu, fara ... DerLehrer DerLehrer Sotia a fugit cu copilul nostru in Rusia fara acordul meu, fara ca copilul sa aiba pasaport, in conditii de pandemie. Nu stiu cum poate fi asa posibil in ... (vezi toată discuția)
Declaratia de avere a unui politist F1PAR2 F1PAR2 Are idee cineva de unde se poate cere declaratiile de avere ale unui politist pe care il banuim ca ar fi corupt???????????? (vezi toată discuția)
Circula pe internet. fiecare cititor isi poate forma o parere proprie. POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE Pro european .... pro adevar. Adevaruri istorice. Chiar daca e adevarat ce se spune aici asta nu face sa dispara coruptia galopanta, minciuna si lipsa de ... (vezi toată discuția)