avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce as putea face in situatia urmatoare?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce as putea face in situatia urmatoare?

Buna seara.Vroiam sa va intreb ce as putea face in situatia in care sunt, mai exact ambii mei parinti adevarati sunt decedati iar eu am fost adoptata de o alta familie.eu primesc lunar o suma de bani intr-un cont al mamei mele dar eu nu primesc niciun ban....este cevad e facut?
Cel mai recent răspuns: RusuIonut , utilizator 21:33, 15 Octombrie 2013
Buna ziua,
Daca adoptia este "cu acte in regula" dumneavoastra nu aveti niciun drept sa mosteniti sau sa primiti (ma gandesc la o pensie de urmas) de pe urma parintilor naturali.
Daca adoptia este doar formala (aceste persoane doar va cresc) atunci aveti dreptul la pensie de urmas de pe urma parintilor.
Nu stiu de unde provin sumele de bani din contul de care faceti vorbire deci .... e greu sa va spun despre ce e vorba.
Gabriel Klein Kiritescu
de la Directie generala pentru protectia copilului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara dupa 18 ani andrusca16 andrusca16 Ce se intimpla cu pensia alimentara dupa ce implinesti 18 ani ? Mentionez ca parintii mei sunt divortati iar prin hotarire judecatoreasca tatal meu era obligat ... (vezi toată discuția)
Trecere minor in grija bunicului vio99 vio99 Buna seara,am o problema mai deosebita Am o fetita de 8 ani, dintr-o relatie anterioara (concubinaj) si este trecuta pe numele ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj ice21 ice21 Buna ziua! Doresc sa stiu daca atunci cand se mareste salariul, diferenta de pensie alimentara nevirata la timp de societate in cont bancar se poate vira luna ... (vezi toată discuția)