avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita de urgenta ?pt un credit pt nevoi ...
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita de urgenta ?pt un credit pt nevoi personale?

buna ziua, ma scuzati ca intervin asa dar am o problema si am nevoie urgent daca se poate de un sfat al cunoscatorilor
pe scurt ..acum a primit prin posta fratele meu o notificare prin care scrie ca dcaa n 24 de ore nu plateste vreo 19 mil pe ultimele 3 luni se trece in procedura de executare silita de urgenta....ce inseamna asta?el a imprumutat pe baza unui credit de nevoi personale
....problema grava e ca taicameu se teme foarte tare sa nu i ia donatia facuta de el...de tata fratelui meu care consta intr un teren pe care are casa si taicameu ..si pe care a inceput si fratemeu sa si faca alta casa....se teme sa nu vrea banca sa sechestreze terenul unde traieste practic si tata...ca nu stiu din ce motiv tampit i a donat terenul..acum problema e ca exista certuri si neintelegeri intre ei si fratemeu refuza sa si plateasca rata.....ratele...ah mai mentionez ca creditul si l a scos impreuna cu sotia lui dar acuma sunt in proces de divort....e vreo posibilitate ca banca sa sechestreze donatia primita de fratele meu...constand in tot ce i acolo?in 24 de ore?
nu s ar putea face nimic?nu stiu ca vrerau macar sa l linistesc pe tata...
va multumesc si ma scuzati pt interventia asta..
Cel mai recent răspuns: Cosmin Soames , Consilier juridic 22:13, 3 Iulie 2009
cei doi soti sunt in pericol a le fi sechestrate numai bunurile care sunt in patrimoniul lor.
incercati sa faceti plata.
Dar daca nu au posibilitatea sa faca plata si nu au nici bunuri in comun , ce se poate intampla?....care este termenul de prescriptie al unui credit de nevoi personale?
Se vor urmari bunurile fratelui dv., indiferent ca sunt bun propriu sau coproprietate. Ulterior, conform art. 493 Cod proc. civ.:
"Creditorii personali ai unui debitor coproprietar sau codevălmaş nu vor putea să urmărească partea acestuia din imobilele aflate în proprietate comună, ci vor trebui să ceară mai întâi împărţeala acestora.
Creditorii personali pot urmări însă cota-parte determinată a debitorului lor din imobilul aflat în coproprietate, fără a mai fi necesar să ceară împărţeala."
Termenul de prescripţie este de 3 ani şi curge de la data la care ar fi trebuit achitată fiecare rată.
Sfat: plătiţi acum, până nu se acumulează prea multe penalităţi, dobânzi, cheltuieli. Puteţi încerca o cesiune de creanţă sau o novaţie de debitor, eventual condiţionat de cedarea proprietăţii fratelui dv.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notare de ececutare silita in cartea funciara necsu necsu Am un contract de credit pt nevoi personale garantate cu ipoteca pe mai multe imobile. Banca a investit contractul in camera de consiliu si a notat prin ... (vezi toată discuția)
Executare silita bebe09 bebe09 Buna ziua, Partenerul meu de viata(nu suntem casatoriti) se afla in imposibilitatea sa mai plateasca ratele la banca.Noi avem impreuna un teren si o ... (vezi toată discuția)
Executare silita sim_32 sim_32 Acum un an de zile am fost administrator la o firma care a facut un imprumut bancar pentru care eu am semnat ca al doilea garant fidejusor. LA 2 luni dupa ... (vezi toată discuția)