avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 270 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Directia Nationala Anticoruptie se ocupa inclusiv de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Directia Nationala Anticoruptie se ocupa inclusiv de celelalte fapte penale savarsite impreuna cu infractiunile de coruptie?

Buna ziua,

am formulat plangere penala prealabila pentru faptele penale savarsite de procuror, in care am probat inclusiv infractiunile sale de coruptie. Parchetul de pe langa curtea de apel si-a declinat competenta in favoarea Directiei Nationale Anticoruptie, desi ilegal fiindca cf. art. 38 c) din CPP, "infractiunile savarsite de judecatorii de la judecatorii, tribunale si de procurorii de la parchetele care functioneaza pe langa aceste instante", competenta revine si instantei curtii de apel, deci intrebarea e

Directia Nationala Anticoruptie se ocupa inclusiv de celelalte fapte penale savarsite impreuna cu infractiunile de coruptie?
Ultima modificare: Miercuri, 2 Septembrie 2015
eusaisapte, utilizator
Cel mai recent răspuns: eusaisapte , utilizator 14:06, 2 Septembrie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Adica daca in urma luarii de mita savarsesti o infractiune de serviciu, se cheama ca este in legatura? Ce nu inteleg e declinarea competentei fiindca lipseste legalitatea

Indiferent de luarea de mita, infractiunea de serviciu a fost savarsita in flagrant, adica condamnarea pentru infractiunea de serviciu poate fi completata cu condamnarea pentru luarea de mita.

Fiindca in cele din urma plangerea penala prealabila ajunge la sediul teritorial al DNA si prin urmare la aceeasi instanta judecatoreasca cred, singurul motiv al declinarii competentei e tegiversarea, fiindca DNA are prea multe dosare de coruptie a magistratilor de rezolvat

In alta ordine de idei, exista vreo lege care obliga parchetul de pe langa curtea de apel sa-si decline competenta daca faptele penale fac atingere infractiunilor de coruptie? Eu cred ca trebuie sa trimita in judecata dosarul pentru infractiunea de serviciu, si concomitent sa sesizeze DNA, nu sa-si decline competenta materiala
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dna are competenta sa claseze dosarul in privinta altor infractiuni decat cele de coruptie? eusaisapte eusaisapte DNA are competenta sa claseze dosarul in privinta altor infractiuni decat cele de coruptie? Mi-a fost clasat un dosar si cu privire la alte fapte decat cele ... (vezi toată discuția)
Disjungera cauzei badila steluta badila steluta in urma unei plingeri penale in care am calitatea de reclamant am primit o comunicare in care pt. faptuitor pt. savirsirea infrac. prevaz. lde art. 215. ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca fac aceeasi plangere si la parchet si la dna?? aidu aidu Nu imi place deloc procurorul de la Parchet, care m-a audiat cu privire la plangerea penala impotriva judecatoarei. Pot sa fac aceeasi plangere si la DNA, in ... (vezi toată discuția)