avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... O sa ajung sa dau in cap Hotilor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

O sa ajung sa dau in cap Hotilor

Buna ziua, am citit pe undeva pe acest forum, cum ca un cetatean plateste o taxa pentru paza satulu si tot degeaba o face. Ca in tara nimanui, de ex, eu ajung acasa citeodata si dupe 3 ani, gasesc casa violata si luate din lucruri, ba in altul an, doi tineri au si stat in casa citeva zile in care si-au batut joc de lucrurile ramase neluate, m-am dus la politie, ia depistat au fost doi minori din zona comunei, baiat si fata cu virste de intre 17 ani, care ulterior au spus ca au gasit usa deschisa, sint sigur ca nu am lasat usa deschisa, sigur usa a fost lasata deschisa de alcineva care fusese inaintea copiilor, dar se recuperase de la copii ce a mai exzistat, si gata, ce sa mai bat campi in ceea ce nu mai puteam sa dovedesc.
La furtul pe care lam gasit in Augustul anului acesta pe 4 August 2015, am anuntat ca de obicei politia, sa facut constatari, foto si procedurile de rigoare, am plecat la sfirsitul lui August si m-am intors inapoi avind pe mama paralizata (mama locuieste in alta casa la citeva sute de metri), iar in Octombrie am primit o instintare de la Procuratura cum ca,
"Avind in vedere cele expuse mai sus, fata de inprejurarile concrete ale savirsiri faptei si scopul urmarit, valoarea prejudiciului relativ redusa, dar si imposibilitatea obiectiva a organelor de urmarire penala de a descoperi si proba activitatea infractionala a infractorilor, in lipsa orcaror mijloace de proba, constatam in speta inchiderea dispozitilor art. 318 alin. 1C.pr.pen. referitoere la renuntarea la urmarirea penala."
Eu de aici inteleg, ca de acum incolo lucrurile mele poate sa ramina in posesia hotilor, si mai departe gindesc, si numai daca cumva mi le vad eu pe la cineva, anunt politia si recuperez ce este al meu. Dar cine ma baga pe mine prin magaziile lor chiar daca ma duc cu colindul pe la casele oamenilor.
Sincer nu stiu de ce trebuia sa fie un prejudiciu mare ca lucrurile mele sa nu ramina in posesia hotilor, eu am declarat o valoare asa cum am apreciat, aveam un motor de masina Oltcit, re-secmentat de cind era pe masina pina al folosi in experimentele mele pe teme ale hidrogenului, dispozitivele atasate ca sa functioneze in paralel cu hidrogenul obtinut din energia propie a motorului, erau construite de mine din materiale si electronica recuperata.
Doua Generatoare electrice a cate 2Kw fiecare, dintre care unul deasemeni era birjerit in experimente pina incepuse sa scape copresie iar celalant era nou, il folosisem de putine ori la unele experimente ale unor alcoli obtinuti din lemn si la anumite derivate din petrol.
O pompa vechie de scos apa din fintina pe care atasasem un mic senzor sa citeasca iarna si vara temperatura din fintina.
Ce valoare puteam eu sa pun. Nu stiam ca la prejudici mici pot sa ma numar printre ai, "fericiti cei saraci cu Duhul". Eu toata viata mi-am traito ca un militar razboinic, luptind numai practic prin ateliere si printre experimentele mele.
,a da, daca din aceiasi incapere imi luau Osciloscopul care este din categoria celor pe doua spoturi, hidroforul, motocoasa, masina de spalat rufe, un televizor color, aparate de masura, si analogice, si digitalele, statoare de electromotoare pina la 27Kw (care are mult cupru in ele) ce le atasam la diferite dispozitive facute de mine ca tehnica de laborator din vremea comunista de cind experimentam la transmiterea energiei electrice fara conductori electrici, atunci da, numai la osciloscop puteam sa declar un prejudiciu mare.
Cind m-au intrebat anchietatori. Ce valoare crezi ca are lucrurile furate, efectiv nu stiam ce valoare sa le spun, nu stiam ca, eu trebuie sa spun pretul, credeam ca ei Politia face evaluarea si stabileste un pret, mi-a venit in cap pretul Oltcit-urilor care se vand prin Craiova cu 4-5 milioane, apoi mia venit in cap motorul meu, si apoi Generatorul cel nou pe care il cumparasem cu 150 de euro in urma cu 3 ani, si am spus cred ca 10 milioane.
Intreb aici, dar de ce la prejudici mici in nici 3 luni inceteaza urmarirea hotilor.
Nu stiu, dar cred ca pina la urma o sa fim nevoiti sa ne aparam noi civili casele din Romania inpotiva Armatei de hoti, asa cum era pe vremuri cind oameni trebuiau sa i-si apere casele inpotriva organizatilor migratori cu caracter de a jefui.
Eu unul, pe fiecre tur catre Romania, imi duc cite ceva, ba ca le cumpar, ba ca le fac eu, de ex. In Augustul anului acesta mi-am dus doua utilaje construite cu mainile mele, un utilaj de forat pina la 300 metri adincime, cu burghie de taiat, si burghie de scos materialul, un alt utilaj prevazut cu cabluri electrice si de sustinere al unui laborator care coboara pe interiorul gauri in scoarta terestra tot pina la 300metri adincime, destinat studiului diveselor materiale existente in scoarta terestra, diferiti senzori de pina la un metru lungime care se pot cobori tot pina la 300 metri costruiti special sa reziste prin apa si namol, destinati studiului comportamentului magnetic terestru, am mai dus si un generator de 5,5Kw cu pornire de la baterie, dar daca nu le mai gasesc nici pe acestea cred ca o iau razna, si imi pierd toata increderea in a mai, a-mi aduce ceva acasa, mai ales ca mai am sa imi duc acasa si un minisubmersibil construit de mine, care coboara filmeaza sub apa si aduna pietre, obiecte, sol in doua minicupe, vreu sa mil patentez si omologhiez si pe acesta.
Sau ce valoare pot eu sa pun la dispozitive ce le folosesc ca tehnica de laborator facuta de mine, pe care poate sa mi le plateasca cineva in bani, si nu imi aduce nici un folos de cum imi trebuiesc lucrurile mele cu care m-am obisnuit, cum de ex. incepind de la dizpozitive ce le folosesc, pentru experimente in prelucrari si testari de materiale pentru exploatarea cit mai eficienta a razelor solare, dispozitive pentru testari si prelucrari de materiale in vederea cercetari acumulari curentului electric, si pina la dispozitive de propulsoare ionice, magnetice, si multe alte tipuri de tehnica de laborator pe care in timpul liber mi-o construiesc eu singur, pentru ca, nu ma incalzeste asa de mult tehnica de laborator construita de alti, mai ales ca fabricantul mai cere si bani multi pe ea. Eu mi le am facut singur pe ale mele asa cum miam imaginat eu ca este posibil si ajutator in prelucrari de materiale si experimentarea lor, la ce im-i era necesar in etapele respective.
Si toate astea le fac pe rind in funtie de cum pot, si mi le duc tot pe rind acolo acasa la mine.
Pai daca de fiecare data imi fura din ele, si nu am cu cine sa ma ajut in potriva hotilor, pot sa ma omor de acuma, la naiba mai traiesc, daca am muncit aproape o viata locuind pe unde apucam, numai sa imi ajunga bani, pentru a putea sa imi fac un perimetru al meu, cu cite ceva prin laboratorul si atelierul meu, sa mi le am acolo pentru atunci cind am si alte idei de reconstruit si probat, la mai stiu eu ce mecanisme intuitive pe care din senin, fara sa imi dau seama incep sa le asamblez in imaginatie, ce foarte greu imi este atunci cind nu am cu ce sa fac diferite probe ca sa trec la urmatori pasi.
Mai sintem si oameni de acestia care de mici copii intodeauna am avut mintea preocupata cu alte mecanisme, in cat nici la scolile omologate cu stilul lor de a transmite informatia nu eram buni, fapt pentru care cred ca, de aceia nu neam obtinut Diplome de Politicieni, sa ni se pazeasca casa de la sine, in functie de nivelul diplomei pe care o avem, dar asta nu inseamna ca nu stim sa ne aparam cind justitia ne lasa in deriva.
Pai pina la urma o sa fac capcane sa imi prinda hotul in casa, sa il gasec in cursa ca pe sobolan.
Anul acesta am sudat toate usile de tocuri (am pe exterior usi si tocuri metalice), leam sudat daca Politia tot este la 3 Km de mine, intro comuna in care nu sint suficiente nici inca doua posturi de Politie.
Sincer cind mia venit acea decizie si am constatat cit de repede au concluzionat ca trebuie sa lase hotul sa isi vada in continuare de meseria lui, m-am simtit singur si inconjurat de o lume plina de lacomi si banditi, care parca primisera o instintare de la organele de justitie cum ca, cine il pune sa nu isi pazeasca casa.
Pai da, dar cine ma pune sa plec in alte Tari pentru a face bani ca sa am, ce sa chieltui in Romania.
Specia umana risul Extraterestrilor.
uff, ca mare indiferent e universul asta si tare bandit mai e, ca a ingiesuit intruna specia sprema pe Planeta asta, si mesteca in ea, ca pe o planeta a nimanui, unde il intereseaza numai sa transforme materia in informatie pe spinarea speciei umane, fara sa il doara si sa conteze, cine pe cine maninca, totul este ca fabrica de reproducere sa mearga pentru a fi cit mai multe fabrici de excrementare, de parca rahatul ar fi energia si mincarea a celor care au creat inteligenta in materia cea care are viata pe planeta asta.
Si toate necazurile au inceput de cind am publicat un video dupe ce am urcat in eter o masa de electroni, sau mi sa interpus ceva in timpul unui experiment de al meu, pe care lam facut cu anumite dispozitive, in puntul acela la timpul acela.
Eu unul nu sint convins ca exista ozn-uri.
Dar daca ar fi sa existe materi zburatoare neindentificate, atunci niciodata ozn-urile, nu au fost, si nici nu vor fi, pentru cine se pregateste mai ales daca cei care se pregatesc se numara printre cei care pune capcane pentru ele, si intodeauna au fost si vor fi, pentru cine se nimereste.
Pai cum sa cada asa ceva in capcanele lacomilor tehnologi, sa il vinda Sfintilor, pèntru al da, lui Dumnezeu-l dupe pe Planetei fara nici un Dumnezeu condusa numai de Sfinti.
Nu stiu eu cit de repede claseaza un procuror, un furt din locuinta lui, chiar daca are un prejudiciu mai mic de cit al meu.
Mam dus la procuratura, doream sa ii spuna procororului care imi semnase decizia. Ca nu este bine de a lasa hoti in continuare sa isi vada de meseria lor, pentru ca, in felul asta pe cei care ne intereseaza ca cel putin la pensionare sa fim la casele noastre din Romania, nu face altceva decit sa ne goneasca din tara.
Ajuns la Procuratura, am mers la prima use pe care am vazuto deschisa, era o femeie intr-un birou, sta la o masa vizibila din exteriorul biroului, si parca dactilografia ceva, care de cum ma vazut, ma intrebat "cine esti dumneata" iam spus numele meu si ce procuror caut, apoi femeia, nici ca sa imi zica, asteapta afara, sau inauntrul, ca exista, sau nu exista acel Procuror, mai rastit si raspicat intreaba din nou -dar cine esti dumneata domnule- mia venit sa ii zic, dar ce trebuie sa fiu vreo personalitate ca sa pot sa intreb si eu de un anume procuror, apoi am avut pe limba sa ii raspund, sint un om Cetatean al Romaniei, dar femeia continua din ce in ce mai rastita cu aceleas intrebari pina iam raspuns. -Un om- apoi la nici o secunda din acelasi birou apare de dupa use un cetatean mult mai tinar decit mine, (nici nu stiu daca el stie ce este aia armata facuta) care pe un ton rastit imi zice "un om" hmm.., cine esti, vorbeste... de ce nu spui cine esti... spune cum te chiama, iam spus acestei femei, am zis eu, si apoi din nou am mai repetat cum ma numesc si pe cine caut, ce la cum tipa de tare nici nu stiu daca a auzit ceva, apoi ceteteanul adresinduse rastit ca la un slujitor neascultator, imi zice, iesi afara de aici si asteapta acolo la use pe banca de la intrare, am iesit speriat, m-am asezat pe banca si gindeam in sinea mea, (cred ca, daca nu ieseam mai repede afara, scotea si pistolul la mine, o fi vrunul dela care nu prea a avut rezultate bune la scoala si ca sa exceleze, mai mult bate decit sa cerceteze) stam pe banca si vorbeam in gind ca in notitele mele de idei une imi notez tot ce imi trece prin cap, si tot ce observ si la capitolul Evolutia in deriva, (se baga carte in cine poate sa cuprinda, si gata si licenta de deschizator si inchizator al anchietelor, si evident multi bani la salariu pentru a elimina coruperea. Bun model, dar parca mai bun este cum ca, pentru anumite meseri ial pe om dupe caracter si dupe aceia baga carte in el pe o ramura corespunzatoare, ca sigur unul care este pus in postul corespunzator caracterului sau, este mult mai calm, si sigur acela face treba buna si cinstita, fara ca sa trebuieasca nici sa ii dai salariu mare ca sa fie corect pentru asi face munca in care este pus).
Nu stiu cine era aceal om din procuratura ca eu lui iam raspuns la intrebari, dar el, nu a spus nici macar cum il chiama, probabil nu o fi fost in timpul serviciului, iar in afara serviciului nu este obligatoriu sa te prezinti, asa stiam eu.
Sau probabil aratam eu ca un Papitoi, mie unul, mi se intimpla sa arat si ca un Papitoi cind cad pe ginduri, fapt pentru care depinde cit de absorbit sint, nu mai stiu sa ma exprim, nici in limba mea materna. si realitatea este ca eu unul cam tot timpul sint cazut pe ginduri, si tare greu imi este cind trebuie sa conversez cu cineva pe alte teme in care trebuie sa caut prin memoria capului intelesul unor cuvinte, la care mai trebuie sa dau si raspunsuri prompte, ce mai intai trebuie sa asimilez la ce vrea sa se refere, iar apoi sa caut prin cap cuvinte potrivite ca sa poata intelege ca sint pe frecventa conversatiei, si sincer imi maninca multa energie si stiu ca cel cu care conversez obseva acest lucru, si incep sa ma precipitez, ma simt ca arat ca un papitoi fapt care ma enerveaza si abandonez inchis in lumea mea, si abia astept sa ma intorc la temele mele unde ma descurc foarte bine sa ma exprim si instantaneu.
Mai sintem si oameni de acest fel.
Dar asta nu inseamna ca sintem oameni fara orgoli s-au fara un tel in viata, cum probabil acel cetatean din Procuratura a dedus ca sint.
Dar ce sa ii doara pe hoti si vardisti de restul lumi, si cine naiba ii pune pe oameni, sa plece de acasa la munca, in loc sa stea acasa si sa isi pazeasca casa.
Scuzatima pentru felul de a ma exprima, stiu ca am ramas in continuare repetent-ul, si la exprimare, si la gramatica, dar cel putin nu ma numar printre cei care sint destepti, prin indoparea cu informati, dobindite din atitea scoli, s-au din jurul lor, pe care atunci cind ii pui sa asambleze ceva din interiorul lor, nu mai corespunde impresia pe care stie sa o faca prin ce stie sa vorbeasca, indiferent cit de gramatical ar scri ei, s-au si cit de elecvat, si cu cit de multa cultura sar exprima. Eu unul cultura o vad ca informatile create de toti, si memorate de cine are timp sa le memoreze. Apropo de informatie. Acum si copii stiu care este aia teoria relativitati, si inclusiv stiu si ca Ainstain se scrie corect in altfel si nu cum lam scris eu aici.
Cred ca Procurorul la citirea declaratiei mele, cind a vazuto intr-o caligrafie mai proasta de cit a lui Tomas Alva Edinson si mult mai negramaticala, probabil a concluzionat si ca, isi pierde vremea cu toti oameni de nimic.
Pai cine trebuia sa fiu, ca sa nu lase asa de repede lucrurile mele in posesia hotilor.
Or fi ele reguli scrise de legiuitor intro gramatica perfecta, dar pentru mine nu au rationament.
Scuzatima dar mai sintem cite uni care iam da in cap hotului daca lam prinde in casa. Nu zic ca sintem sfinti, pentru ca mai ales noi care sintem cu capul in nori, alunecam mai repede in prosti cum si eu pe vremurile vechi am alunecat la capitolul Amintiri din Copilarie, acuma de dupe revolutie, eu unul, alunec in dizgratie pentru uni, si ma deschid ca o carte pentru alti, prin simplu fapt ca gura bate curul,
Nu stiu ce sa zic. dar parca tot timpul am mintea, cind in mainile celor prosti, cind in mainile celor destepti.
Teoretic stiu cind trebuie sa tac, dar practic nu intodeauna pot sa ma conformez in vorbele lui mama, care mi-a zis, "Sa fi atent mama ce vorbesti, ca lumea e parsiva si plina de capcane, iar tu esti altfel de om".
Cu respect Floander Emil Petre.
Sarbatori fericite. Si multa sanatate pe noul an 2016
Stiu ca sint programe de corectura gramaticala si recomadari expresive. dar am senzatia ca daca le folosesc, ma maschiaza si pitula o parte din mine.
Cel mai recent răspuns: empe , utilizator 14:51, 4 Ianuarie 2016
Noi,pe forum putem strict sa parcurgem povestea dv
Pentru incadrarea faptelor si identificarea autorilor exista autoritati ale statului
Sarbatori fericite ,un an nou mai bun ,in care sa nu va mai confruntati cu situatii neplacute
Dacă hoții sunt probați răspund penal.
În lipsa de probe scăpa.

Încercați sa montați camere pentru a avea probe.
Va multumesc pentru promptitudinea de a-mi raspunde.
Cu camerele de filmat, este o idee, va multumesc.
Suzati-mi epistola Kilometrica de pe 31. 12. 2015, am cam alunecat, va rog sa ma scuzati.
Cu respect. Numai bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa obtine fonduri in cazul de mai jos empe empe Am teren propietate la 15Km de un orasi in care locuieste mult personal calificat pe diverse domeni Tehnice, care spre mine ca punt de lucru are mijloace de ... (vezi toată discuția)
Finantarile nerambursabile sunt administrate numai pentru o categorie de cercetatori? empe empe In Stiinta la Creativitate si Cercetare, nu neaparat Universitari sint miezul, (vine cam ca, poti sa inveti tu Fizica sau Chimie sau ori si ce, din scoarta in ... (vezi toată discuția)