avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ADMINISTRATOR NOU
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ADMINISTRATOR NOU

buna ziua,
vreau si eu o lamurire,suntem un punct de lucru si de 3 luni avem un nou administrator,care de cind a venit urmareste doar interesul lui,adica el sa aiba un salariu cit mai mare iar pe al nostru al angajatilor sa-l micsoreze,mentionez ca salariul uniu angajat nu depaseste 750 ron.
de 2 luni ne-a facut condica de prezenta ,lucram intr-un trust media,toti suntem angajati cu CM de 9 ani si respectiv 7 ani.
Pina acum trei luni toata lumea a fost pontata 8 ore dar de cind a venit dinsul ne-a pontat cite ore are fiecare, pe condica de prezenta.
Itrebarea mea este :
-orele nelucrate ne afecteaza la vechime?
-pt. acele ore nelucrate am inteles ca angajatorul trebuie sa aiba cereri de concediu fara plata pe care trebuie sa le prezinte odata cu statul de plata la ITM,noi nu am facut asa ceva,a procedat corect?
-diferenta dintre salariile noastre la o norma de 8 ore si pontajele facute dupa condica de prezenta se regaseste pe statul lui de plata?
este legal ceea ce a facut? si ce putem noi face?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 20:20, 6 August 2009
Daca pontajul este facut in conformitatea cu realitatea, atunci se procedeaza corect! :)

daca lucrati 8 ore/zi si va poneaza mai putin, atunci face o ilegalitate.

Care este realitatea?

palta se face conform orelor pontate. Daca aveti mai putine ore lucrate pe zi conform pontajului, desigur va afecteaza stagiul de cotizare la pensii.
Puteti figura si cu absente nemotivate, nu este neaparat sa existe cerere de invoire pentru orele respective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare recuperate in pontaj alinadobre alinadobre Vreau sa stiu cum se evidentiaza orele suplimentare recuperate in pontaj. De exemplu, daca un salariat a efectuat 8 ore suplimentare pe 9 august, angajatorul ... (vezi toată discuția)
Pontaj + salariu ContSters60781 ContSters60781 In ciuda faptului ca sunt atat de multe discutii pe aceasta tema, tot nu imi este clar. Nici o retinere salariala nu se poate face fara intreaga procedura a ... (vezi toată discuția)