avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Activitate de voluntariat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Activitate de voluntariat

Sunt asistenta medicala și urmează sa mă pensioneze pentru limita de vârsta începând cu data de 1 august 2017 , Întrebarea mea este dacă există suport legal pentru a continua sa profesez voluntar .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:45, 9 Iulie 2017
Vedeti Legea nr.78/2014 privind reglementarea activităţii de voluntariat în România
[ link extern ]

Voluntariatul reprezintă participarea voluntarului persoană fizică la activităţi de interes public desfăşurate în folosul unor persoane juridice de drept public sau de drept privat, fără scop lucrativ, fără remuneraţie, individual sau în grup.

Activitatea de interes public reprezintă activitatea desfăşurată în domenii precum: arta şi cultura, sportul şi recreerea, educaţia şi cercetarea, protecţia mediului, sănătatea, asistenţa socială, religia, activismul civic, drepturile omului, ajutorul umanitar şi/sau filantropic, dezvoltarea comunitară, dezvoltarea socială.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, se poate face voluntariat in perioada de crestere ... Milian R. Milian R. Buna ziua, se poate face voluntariat in perioada de crestere a copilului la o firma cu domeniu frigotehnie? Multumesc frumos (vezi toată discuția)
Contract de voluntariat beneficiar persoana fizica luticus luticus In legea 78/2014 a voluntariatului se mentioneaza ca si persoanele fizice pot incheia contracte de volkuntariat nu numai ONg urile. In ce conditii si pentru ce ... (vezi toată discuția)
Contract de voluntariat Madalina0808 Madalina0808 Buna ziua, Se poate incheia un contract de voluntariat intre un medic (kinetoterapeut mai exact) si o clinica medicala de recuperare? Poate exista ... (vezi toată discuția)