avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Legalitate plata intretinere nelocuind la adresa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Legalitate plata intretinere nelocuind la adresa

In decembrie 2017 am devenit proprietarul unei garsoniere într-un ansamblu nou. Ne-am mutat efectiv în imobil 8 luni mai târziu (iulie 2018).

Asociația de proprietari recent înființată a afișat întreținerea pe luna in curs cu obligația de a plati apă și curentul pe spațiile comune din luna ianuarie până în prezent, practic de când am devenit proprietar până acum.

Întrebarea mea este daca este normal sa fim obligați să plătim aceste costuri, noi mutandu-ne in luna iulie, având si dovada că am locuit în altă parte, prin costurile de întreținere plus o foaie de la administrator că am locuit până în iulie.

Vă mulțumesc și aștept un răspuns din partea dvs.

Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Noiembrie 2018
cteodorescu1987@yahoo.com, utilizator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 18:07, 17 Noiembrie 2018
Chiar daca nu se locuieste permanent este normal si logic sa se plateasca cheltuielile pentru partile comune, cele repartizate pe cota parte indiviza, salarii, intretinere, etc. Femeia de serviciu spala, matura, si in dreptul garsonierei dvs chiar daca nu locuiti acolo, administratorul, presedintele isi desfasoara activitatea in interesul dvs chiar daca nu locuiti acolo, liftul trebuie intretinut reparat, chiar daca nu locuiti acolo. Si tot asa,

Cititi legea 196/2018 pentru a va cunoaste drepturile si obligatiile pe care le aveti in calitate de proprietar.
[ link extern ]

Daca ati fi locuit individual la casa si nu ati fi locuit permanent, ati fi fost plecat 6 luni, 1 an, 2 ani la munca in strainatate, casa ati fi lasat-o de izbeliste, nu ati fi platit pe cineva sa aiba grija de ea, sa mai aprinda un bec, sa puna un castravete in gradina, sa aprinda focul iarna, sa nu para parasita si sa aveti musafiri nepoftiti?
Cam asa e cu cheltuielile cand esti proprietar, stai, nu stai, platesti!
Eu nu mă refeream la cheltuielile aferente salariilor întrucât asociația după cum am menționat mai jos s-a constituit recent (acum 2 luni), deci nu poate fi vorba de salarii in perioada (ian-iulie) ci doar de cheltuielile ptr apă și consum electric pe spatiile comune.

Nemulțumirea a plecat de la faptul ca au fost repartizate cheltuielile pe nr de persoane și deși nu a locuit nimeni în apartament, noi am plătit pentru 2 persoane

Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Noiembrie 2018
cteodorescu1987@yahoo.com, utilizator

Tot ce reprezinta cheltuieli pentru parti comune indiferent ca este contorizat sau nu se repartizeaza pe cpi.
Solucitati administratorului temeiul repartizarii cheltuielilor pe nr de persoane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi se factureaza cheltuieli abuzive pentru un apartament nelocuit! teologul teologul Am mostenit un apartament care este nelocuit in prezent. Contabilitatea blocului se face de catre o firma. Am facut cerere pe cai legale la administratia ... (vezi toată discuția)
Abuz sau nu? ghiumusa ghiumusa buna seara, Intr-un apartamnet a locuit o singura persoana care a decedat. de 2 luni In acesta luna pe lista de intretinere i-au aparut plati la : service ... (vezi toată discuția)
Intretinerea apartamentului pentru o persoana care nu stà in romania veveriza veveriza Bunà ziua, eu am cumpàrat un apartament in anul 1997 in Bucuresti lingà hotel Meriot si nu este locuit de nimeni. L-am cumpàrat cu ... (vezi toată discuția)