avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am fost inselat, mai sunt sanse sa-mi recuperez bani?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am fost inselat, mai sunt sanse sa-mi recuperez bani?

Buna seara,
Am sa va expun problema mea va rog sa-mi spuneti ce as mai putea face in momentul de fata.

Acum 3 luni am contactat un programator (pe care l-am gasit pe internet) sa-mi faca un site de imobiliare, vazusem cum lucreaza si imi placuse, i-am dat un email si i-am cerut sa-mi faca si mie un site similar cu ce facuse unei alte persoane ( un site de imobiliare), mi-a spus ca ma costa 2500 lei si il termina in maxim 1 luna.
Programatorul este din Constanta, am stabilit o intalnire in Bucuresti pe langa Piata Unirii, am fost la o terasa ..si dupa 2 ore am stabilit de comun acord detaliile, plata, si termenul de executie a siteului. (30 de zile, 2500 lei, cu avans de 500 lei), nu am avut in acel moment sa-i dau avans, dar i-am promis ca in maxim o saptamana am sa ii fac un transfer bancar.
nu am incheiat niciun contract, nu am semnat nicio foaie, totul rezumanduse la o intelegere verbala. In urmatoarea saptamana, i-am cerut datele de pe card pt a-i da un avans la site, mi-a dat datele ..i-am platit prin internet banking 500 lei, urmand ca la sf sa-i dau restul de 2000 lei.
Dupa o luna ma contacteaza ca mai are foarte putin de lucru si ca vine in Bucuresti, urmand sa ne intalnim..imi spune in mare ca mai vrea inca 1000 lei pentru site deoarece in cateva zile mi-l va da si atunci sa mai ramana inca 1000 lei. Eu credul m-am intalnit cu el si i-am mai dat inca 1000 de lei, ramanand ca in 7 zile sa-mi dea siteul si sa-i dau restul de 1000 lei.
Au trecut cele 7 zile, inca 14, inca o luna..nu mai mi-a raspuns la telefon, la emailuri, am reusit sa o contactez pe mama lui (consilier la primaria Medgidia -Camelia Plesca) si i-am spus despre ce este vorba, si mi-a garanta ca va vorbi cu el si vom rezolva problema.. ideea e ca au trecut suficientr luni incat sa-mi pierd toata incredere ca voi mai vedea vre-un site sau bani inapoi.
I-am dat un email zilele trecute sa-mi dea bani inapoi pt ca au trecut 3 luni de cand trebuia sa-mi dea siteul ..sau sa-mi dea siteul si nu am primit niciun raspuns, la telefon nu imi raspunde.
Nu am facut contract cu el si nici chitanta nu mi-a dat pentru bani, doar pt primi 500 lei pot justifica ca i-am dat prin extrasul de cont prin care am facut transferul.
Nu am martori, singurele dovezi sunt emailurile trimise/primite

Am vre-o sansa sa mai recuperez ceva pe cale legala? Va rog sa ma sfatuiti ce as mai putea face in acest caz.

Multumesc mult.
Cezar.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Decembrie 2009
mirceaplesca, utilizator
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 22:15, 5 Decembrie 2009
Fapta se incadreaza la art.215 Cod Penal - inselaciune , dar , daca nu aveti macar martori care sa sustina afirmatiile dumneavoastra, nu i se poate intampla nimic , fiind vorba de cuvantul dvs contra cuvantului sau!
Sfatul meu este sa faceti totusi plangere penala pentru ca poate exista sansa sa se sperie si sa va faca site-ul. De bani cred ca slabe sanse sa vi-i returneze fiind de mult timp cheltuiti!B-)
Multumesc pentru raspuns.
Unde pot depune plangerea? La sectia de politie de la mine din carter?
Da. Puteti depune plangerea si la politie dar si la parchetul de pe langa judecatoria in raza careia domiciliati!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita LauraElena1993 LauraElena1993 Bună ziua! Am o întrebare de adresat. Un prieten acum mai mulți ani prin 2006 a făcut un împrumut de 2500 RON. La acea vreme a achitat înapoi camjumatate ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare-masina gogu00772 gogu00772 am o masina de vanzare(ii trebuie schimbata distributia la motor undeva la 500 lei).ma contactat cineva a vazuto si mia dat un avans de 1000 de lei.neam ... (vezi toată discuția)
Important!buna ziua! context: mutare in chirie intr-un apartament pe care ... Theodora Capris Theodora Capris Buna ziua! Context: Mutare in chirie intr-un apartament pe care nu l-am văzut, dar ne-a plăcut foarte mult din fotografii, direct de la proprietar. Am ... (vezi toată discuția)