avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Completare cerere chemare in judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Completare cerere chemare in judecata

Buna ziua
Am introdus o cerere de chemare in judecata ( actiune in pretentii) si am primit o comuniare adresa de la Instanta, in care trebuia in termen de 10 zile sa indicam elementele de identificare ale paratului daca este vorba de JUDETUL...- CONSILIUL JUDETEAN ... sau de Consiliul local, mentionez ca in cerere am trecut doar Consiliul judetean... ( deci nu inteleg confuzia)
- sa aratam motivele in fapt si de drept pe care se intemeiaza cererea (in cererea de chemare in judecata am chiar folosit font ingosat unde am scris mentiunile acestea IN FAPT si in drept) , deci nu inteleg ce anume vor;
- valoarea obiectului actiunii ( am precizat in cerere la pretentii ca solicit plata facturii nr..... in valoare de si penalitatile la aceasta, si bineinteles valorile acestora ) ar trebui sa fac un total intre cele doua , sau la ce anume se refera?
Cum ar trebui sa raspund prin retransmiterea cererii de chemare in judecata modificata sau un raspuns la aceasta comunicare?
Raspunsul va fi in 2 exemplare pentru comunicare tuturor partilor?
Trebuie să trimiteți o ”cerere de completare a cererii introductive” (a cererii de chemare în judecată), conform cerințelor instanței, în tewrmenul de 10 zile. Cererea o transmiteți semnată, în 2 exemplare originale, unul pentru instanță, unul pentru cealaltă parte (dacă sunt mai multe părți, câte un exemplar pentru fiecare parte), iar un exemplar să vi-l opriți dumneavoastră. Succes!
Multumesc pentru raspuns.
Ce nu inteleg sunt cerintele ce se regasesc deja in cererea introductiva precum aratarea motivelor in fapt si de drept, acest aspect deja era trecut in cererea introductiva , fix asa a fost impartita , in capitole separate , In fapt si am descris situatia in fapt, si In drept , temeiul legal pe care am fundamentat cererea, deci nu inteleg ce ar trebui sa fac sa reiau in completarea la cererea de chemare in judecata motivele in fapt si in drept cele care sunt deja trecute in cererea introductiva?
Apoi solicita sa fie documentele depuse si inscrisurile doveditoare intr-un exemplar pentru instanta si un exemplar comunicare, noi am facut asta , am depus 2 exemplare de la inceput , deci nu inteleg ce vor , sa mai depunem o data toate in 2 exemplare ?
În ceea ce privește cererea introductivă, dacă considerați că ea este completă (astfel cum ați transmis-o inițial), faceți precizarea aceasta în cererea de răspuns la instanță.
În ceea ce privește materialul probator propus (înscrisurile) - ele trebuie în atâtea exemplare câte părți sunt în proces, plus un exemplar pentru instanță. Pe fiecare pagină a înscrisului depus trebuie făcută mențiunea ”conform cu originalul” și semnată.
am depus 2 exemplare intrucat este doar o parte( parat )plus instanta , am depus inscrisurile cu mentiunea "conform cu originalul " dar nu imi amintesc daca s-a si semnat pe fiecare , este asa grav ca nu s-a semnat si s-a transmis doar " conform cu originalul"
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va duceți la arhiva instantei(daca mai este program cu publicul în această perioada)și semnati pe actele respective sau trimiteți un alt set de acte certificat cum trebuie prin posta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare cerere de chemare in judecata alina oana alina oana Buna ziua Am introdus o cerere de chemare in judecata ( actiune in pretentii) si am primit o comuniare adresa de la Instanta, in care trebuia in termen de 10 ... (vezi toată discuția)
Introducere actiune divort prin posta danielamoldovanu danielamoldovanu Buna ziua, Ma intereseaza daca pot trimite prin posta cererea de deschidere actiune divort si actele pe care le am sunt deajuns. Mentionez ca nu au rezultat ... (vezi toată discuția)
Modificarea cererii introductive de instanþã elenisa elenisa Va rog frumos sa-mi spuneti, regularizarea cererii de chemare in judecata este acelasi lucru cu \\"Cerere de modificfare a cererii introductive in instanta\\"? ... (vezi toată discuția)