avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Am văzut o postare pe facebook cum că mamele care au ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Am văzut o postare pe facebook cum că mamele care au crescut ...

Bună ziua
Am văzut o postare pe facebook cum că mamele care au crescut trei sau mai mulți copii vor primi o indemnizație viageră Aceste indemnizații pentru mame „eroine” pot avea valori cuprinse între 30 și 50% din salariul mediu net pe economie, ceea ce ar însemna între 639 și 1000 de lei. Conform proiectului de lege, femeile care au născut trei copii vor primi 30% din salariul mediu net pe economie. Și vreau să întreb dacă este real lucrul acesta și cum poate soția mea să obțină aceasta. Vă mulțumesc. Aștept răspunsul dvs.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Februarie 2022
Dan Prisacariu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dan Prisacariu , utilizator 11:41, 7 Februarie 2022
Buna ziua

Nu va faceti sperante desarte. Este vorba de un proiect de lege, care nu a trecut si nici nu va trece de Parlament.

Legea mamelor eroine este, de fapt, art. 56 din noua Lege a pensiilor, adica Legea nr. 127 din 2019*. Actul mentionat prevede la articolul 56 urmatoarele:
(1) Femeile care au realizat stagiul minim de cotizare si care au nascut 3 copii si i-au crescut pana la varsta de 16 ani beneficiaza la cerere de reducerea cu 6 ani a varstei de pensionare.
(2) La reducerea prevazuta la alin. (1) se adauga cate un an in plus incepand cu al patrulea copil.
(3) Reducerea varstei de pensionare prevazuta la alin. (1) si (2) se aplica si in cazul in care numarul de copii cuprinde si copii adoptati si crescuti pe o perioada de cel putin 13 ani.

DAR odata cu adoptarea si intrarea in vigoare a OUG nr. 8 din 2021, pensionarea cu minimum 6 ani mai repede a mamelor cu 3 (sau mai multi) copii nascuti/adoptati si crescuti a fost amanata pana la 1 ianuarie 2023.
Vă mulțumesc pentru răspunsul dvs. care a fost promt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea mamelor eroine 1 ianuarie 2023 niflor niflor Buna seara, Am citit ;In legatura cu Legea mamelor eroine OUG nr. 8 din 2021 care a fost amanata. Respectiv; (1) Femeile care au realizat stagiul minim de ... (vezi toată discuția)
Pensionare Delia-ANA Delia-ANA Femeile care au născut și crescut 3 copii ,beneficiază de reducerea vărstei de pensionare?Dacă da,în ce condiții? (vezi toată discuția)
Buna ziua , ce prevede art. 56 din legea nr. 127/2019 "art. 56. ... simira1 simira1 Buna ziua , Ce prevede art. 56 din Legea nr. 127/2019 \"Art. 56. – (1) Femeile care au realizat stagiul minim de cotizare si care au nascut 3 copii ... (vezi toată discuția)