avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 323 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Zgomot sala de evenimente, terasa
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Zgomot sala de evenimente, terasa

Buna ziua, locuiesc intr-o zona rezidentiala unde de cativa ani s-a deschis o cladire cu sali de evenimente si un hotel.
Cladirea respectiva este la cel mult 60 de metri de casa mea. Va scriu deoarece zgomotul produs de evenimentele de acolo este insuportabil, pe langa agitatia de din-nainte si dupa, cand sosesc si pleaca clientii care parcheaza masinile la geamul meu.
Cum pot verifica daca respectivul care a ridicat acea cladire are autorizatie de constructie, avand in vedere ca de la vecini nu are acceptul?
La scurt timp dupa ridicarea respectivei cladiri, proprietarul a amenajat si o terasa cu gratar la 15 m de casa mea, fix pe partea unde am dormitoarele unde aproape in fiecare seara se strange lumea si se face un zgomot destul de mare,
Pe langa zgomotul de la muzica, zgomotul clientilor, al masinilor parcate, organizatorii mai dau si cu artificii, fix de pe terasa de langa casa mea.
Dupa fiecare eveniment si dupa calmarea apelor, organizatorii trec apoi la aruncarea gunoiului intr-o incapere amenajata fix gard in gard cu mine, la aprox 2 metri de peretele casei mele si la aprox 4 metri de geamurile de la bucatarie si dormitor, bineinteles asta insemnand alta cauza de poluare fonica, urmand ca in ziua de dupa, acel gunoi sa fie ridicat de catre compania de salubritate.
Zgomotul si mirosul sunt insuportabile.
Orele de preluare sunt exact in orele de liniste prevazute de lege. Am facut sesizare la compania de salubritate, acestia spunand ca cei de acolo sunt principalii clienti si nu pot face nimic.

Exista vreo cale sa pot verifica legalitatea constructiilor si autorizarea lor cat si a activitatilor desfasurate acolo?
Bineinteles ca proprietarul este o persoana influenta, toate demersurile pe cai amiabile nefiind solutionate.
Detin filmari si probe cu tot ce se intampla.
Politia a fost sesizata de multe ori, fara niciun rezultat.

Ultima modificare: Luni, 20 Iunie 2022
tzclaudiu, utilizator
Cel mai recent răspuns: bobby69ireland , utilizator 14:50, 30 Aprilie 2024
Ce a-ti facut pana a urma? S-a solutionat problema?
Sunt în aceeași situație. Poliția a făcut pv de constatare a lipsei autorizației de funcționare, restaurantul a făcut contestație, iar din septembrie 2021 judecătoria sectorului unu nu a făcut nimic
Trebuie să mănânce și cineva pe gratis, nu? Romania....

MayaMaria a scris:

Ce a-ti facut pana a urma? S-a solutionat problema?


A-ti avut un avocat pt datul in judecata? Legile nu s-au luat in considerare pt deranjarea linistii avand in vedere ca este atata zgomot? Pt buna convietuire? Chiar nu inteleg cum de judecatoria nu face nimic........
Ultima modificare: Joi, 29 Decembrie 2022
MayaMaria, utilizator
Ce demersuri ati urmat mai exact? Plangere scrisa la politie si primarie? As dori daca este posibil sa imi lasati un mesaj mai detaliat . Multumesc
Buna ziua ! Ati rezolvat ? Avem si noi un caz asemanator - tot fara acord evenimente !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suntem deranjați constant de zgomotele de la repetiția unei fanfare din clădirea bisericii penticostale de lângă noi. există o măsură legală prin care putem soluționa aceasta problemă? HElenab HElenab Buna ziua, Am construit o casa langa o sala de evenimente a bisericii penticostale, care ulterior s-a transformat in sala de repetitii pentru fanfara ... (vezi toată discuția)
Arderea deșeurilor CamyAny CamyAny Bună seara! Vecinul meu arde zilnic deșeuri din plastic, polistiren și altele acestea provenind de la magazinul care îl deține, într un incinerator ... (vezi toată discuția)
Cum pot dovedi ca o societate comerciala nu indeplineste toate conditiile prevazute pe lege pentru a avea o desfasurare optima in conformitate cu normele legale? CherechesPaula CherechesPaula Buna. NUmele meu este Chereches Paula si am nevoie de putin ajutor. sunt studenta la drept in anul I si am un unchi care are o problema. langa casa in care ... (vezi toată discuția)