avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... In luna mai 2022 in UE am primit amenda pentru lipsa ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

In luna mai 2022 in UE am primit amenda pentru lipsa copie conforma ...

In luna mai 2022 in UE am primit amenda pentru lipsa copie conforma .Ca masuri complementare mi s-a retinut permisul de conducere, si s-au retinut de asemenea placutele de inmatriculare . In urna demersurilor facute in Romania , mi s-a raspuns, (in scris), ca pentru tipul de autovehicul pe care l-am condus nu este necesar acest document nici in Romania, nici in UE.
Pe baza acestui document ,consider ca aceste masuri represive au fost abuzive.
In acest context va rog sa ma indrumati:
1.La ce for european pot apela si in baza carui temei legal (la care pot explica cu documente situatia)
2..Care sunt demesurile ce trebuie facute in UE pentru recuperarea permisului si a nr de inmatriculare (nici pana azi nu le-am primit)
3.Care este valoarea prejudiciului (cum se calculeaza) pe care mi l-a creat prin retinerea placutelor de inmatriculare si a permisului de conducere, deoarece nu m-am putut deplasa nici macar pentru treburile curente in tara.
4.Ce mijloace (site-uri ale UE) de informare se pot consulta in legatura cu speta de mai sus

Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: MM Brasov , utilizator 12:48, 8 Noiembrie 2022
Fiecare tara își are propria.legislatie în mod normal trebuia sa va adresați unui avocat din tara respectiva.Daca a fost un proces verbal de contraventiebprobabil aveați un anumit termen în care putea fi contestat.Specificati măcar in ce tara din UE s a întâmplat poste gaditimpe cineva înadura sa va ofere un răspuns deși greu de crezut,un svocat roman nu are cum sa cunoască sisteme și instituții din alte tari dacă nu cunoaște legislația și nu profesează în tara respectiva.
Fiecare tara își are propria.legislatie în mod normal trebuia sa va adresați unui avocat din tara respectiva.Daca a fost un proces verbal de contraventiebprobabil aveați un anumit termen în care putea fi contestat.Specificati măcar in ce tara din UE s a întâmplat poqte gasiti pe cineva în masura a sa va ofere un răspuns deși greu de crezut,un avocat roman nu are cum sa cunoască sisteme și instituții din alte tari dacă nu cunoaște legislația și nu profesează în tara respectiva.
Ultima modificare: Luni, 7 Noiembrie 2022
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Acest document(copie conforma a licentei de transport) se acorda in baza legislatiei UE (regulament 1079). Toate tarile UE au introdus in legislatia lor specifica pervederile acestui regulament. Legislatia este unitara. In toate tarile UE. Aceasta copie conforma se acorda numai la anumite tipuri de vehicule (microbuze, autobuze , autocare etc) dar nu se acorda la autoturisme. Autov condus de mine este un autoturism si in nicio tara UE nu se acorda licente pentru autoturisme. Deci autoritatile din UE sunt in cunostinta de acest lucru si totusi eu am fost penalizat cu amenda si masurile complementare descrise mai sus si de aceea consider un abuz
Va multumesc,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate circula în românia, sau nu, cu plăcuțe suplimentare preferențiale eliberate de autoritățile ale altor state? cyan cyan Avand in vedere ca forumul are profil juridic si o sectiune dedicata \"codului rutier si problemelor conexe\" iar \"subiectul zilei\" il reprezinta circulatia ... (vezi toată discuția)
Prietenul meu are interdictie in germania alicia_k alicia_k Buna! Eu si prietenul meu stam in anglia, si cand venim acasa (in romania) trebuie sa ocolim germania deoarece are interdictie pana in 2018. Am tot cautat cum ... (vezi toată discuția)
Taxa auto nicu100 nicu100 am cumparat un autoturism nou in 2011 se poate recupera taxa auto va multumesc (vezi toată discuția)