avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Citatie primita. Ma prezint la tribunal? Am facut o ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Citatie primita. Ma prezint la tribunal? Am facut o sesizare ...

Citatie primita. Ma prezint la tribunal?
Am facut o sesizare online la DIICOT, pentru furtul unui cont de Facebook, furt de date personale, in temeiul art.36o, al I, Cod penal.
In urma sesizarii online, mi-a venit scrisoare de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, Sectia Centrala.
In ordonanta se spune ca se dispune urmarirea penala formulata de mine, cu savirsirea infractiunilor de acces ilegal la un sistem informatic.
Dar din cauza mea, eu din neglijenta am dat parola ( formularea e mult mai lunga), se DISPUNE:
1. Renuntarea la urmarirea penala, in cauza avant ca obiect infractiunile de acces ilegal la un sistem informatic, cod penal 362
2. Cheltuielile judiciare raman in sarcina statului
3.In temeiul art. 318 ar 12, din C.p.p, prezenta ordonanta, impreuna cu dosarul cauzei, inainteaza spre confirmare, Tribunalului Bucuresti.
----------
In acelasi plic primesc alta fila tot de la ei, in care specifica ca s-a renuntat la urmarirea penala, semnat Procuror Sef.
--------
Ieri primesc o Citatie de la Tribunalul Bucuresti
Sunt chemata in instanta in data de.....in calitate de Intimat in dosarul cu obiectul: confirmare renuntare la urmarire penala (art.318, alin 12 NCPP)
Am mai multe mentiuni in care se specifica ca partea citata are dreptul la avocat, dreptul la aparare, avocat din oficiu, etc.
La final scrie ca in caz de neprezantare nejusitficata urmare a citarii sau sustragere de la primirea citatiei, o persoana poate fi adusa in fata instantei de judecata pe baza unui mandat de aducere.
--------
Eu nu locuiesc in Bucuresti ci la 500km.
Va rog, vreau sa stiu, daca nu ma prezint, e o problema? E necesara prezenta mea, doar pentru a asista la clasarea dosarului, din ce am inteles?
Multumesc frumos!
Ultima modificare: Joi, 20 Aprilie 2023
Alcora33, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alcora33 , utilizator 19:05, 20 Aprilie 2023
Daca ati fost legal citat, se judeca si in lipsa dvs. Pe de alta parte, aveti dreptul sa va angajati un avocat sa va reprezinte.
Asta am inteles, dar daca nu ma prezint, nici avocat nu pun, e risc sa patesc ceva?
Multumesc!
Nu pățiți nimic în cazul dat.
Multumesc mult pentru raspuns!
M-am linistit....
Ultima modificare: Joi, 20 Aprilie 2023
Alcora33, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calitatea de intimat : ce inseamna? dgrsj dgrsj Locuiesc in Bucuresti - sector 5 Pe 15.09.2016 mi s-a furat numarul de inmatriculare la masina. Am chemat politia:poze,proces verbal,declaratie la politie si ... (vezi toată discuția)
Confirmare renuntare urmarire penala ContSters398489 ContSters398489 in toamna 2015 mi-a fost furat un telefon in timp ce ma aflam pe strada etc. am mers la politie,am depus plangere. 3 luni mai tarziu,nu s-a dat de urma ... (vezi toată discuția)
citatie intimat confirmare renuntare urmarire penala Rodyyy Rodyyy Bună ziua! Soțul meu a primit o citație în calitate de intimat confirmare NCPP . Art 318,qlin 12. Anterior a primit o decizie de ordonanță de renuntate ... (vezi toată discuția)