avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 328 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimb CNP începând cu 7 sau 8
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimb CNP începând cu 7 sau 8

În zilele astea întâmpinăm din ce în ce mai multe întrebări legate de CNP alocat persoanelor străine rezidente în România.
Ei vor să aplice pentru programele de subvenție al AFM (ex. Casa Verde fotovoltaice, Rabla Plus, Protecția faunei sălbatice etc.).
Conform ghidului de finanțare, sunt eligibile persoanele fizice cu domiciliul în România. Deci ei se consideră persoane fizice și au domiciliul în România, așadar îndeplinesc aceste condiții.
Totuși nu pot completa cererile de finanțare, pentru că platforma se blochează la CNP invalid, care începe cu 7 sau 8.
CNP-ul se schimbă dacă ei vor dobândi cetățenia română? Vor avea și ei CNP care va începe cu 1-6?
Cel mai recent răspuns: georgiana.td , utilizator 08:48, 15 Iunie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
CNP-ul cu 1,2,3,4,5,6 se atribuie doar cetățenilor români. Da, dacă vor obține cetățenia română și își vor transcrie actele de nastere vor primi CNP specific cetățenilor români, dar durează.
Cred ca cel mai bine ar fi să le scrieti administratorilor platformei de înscriere, să dea permisiunea CNP cu 7 și 8 să se înscrie.
Mulțumesc frumos pentru ajutor.
Soluția avem așadar, dar întrebarea rămâne la mine: de ce nu-și dobândesc cetățenia română?
Raspunsurile pot fi multe, dar cel mai important este ca poate nu indeplinesc conditiile necesare acordarii acesteia...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repatrierea unui cetatean roman const_be const_be Un basarabean a depus juramantul de credinta si a obtinut un certificat care-i atesta cetatenia romana, cu mentinerea domiciliului in strainatate( R. Moldova). ... (vezi toată discuția)
Actualizare date cont bancar nerezident imposibilă,cont bancar blocat definitiv!? Lucias26 Lucias26 Fiul meu a deschis un cont Raiffeisen în România pe cănd era student.În 2012 a plecat în Canada la muncă și a devenit rezident acolo.În 2016 la ... (vezi toată discuția)
Inexistenta codului fiscal nif în unele țări face imposibilă actualizarea datelor personale la un cont banca7r din românia ptr posesorul contului plecat în străinătate!? Lucias26 Lucias26 Din cauza inexistenței în soft-ul băncii Raiffeisen Bank,a situatiei alternative de cetățen romăn cu domiciliul în străinătate fără cod ... (vezi toată discuția)