avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Buna ziua, Doresc sa ma transfer la o alta institutie ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Buna ziua, Doresc sa ma transfer la o alta institutie publica, ...

Buna ziua,
Doresc sa ma transfer la o alta institutie publica, insa angajatorul meu refuza verbal aceasta aprobare pe motiv-lipsa personal.
Cum pot aborda aceasta situatie?
Mentionez o diferenta salariala de 1500 lei lunara la postul pentru care solicit transferul.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:53, 12 Iulie 2023
Transferul este la cerere sau in interes de serviciu?
Ultima modificare: Marți, 11 Iulie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic


Cornel Vasile a scris:

Transferul este la cerere sau in interes de serviciu?

La cerere
OUG 34/2023 : până la finalul anului, “transferul la cerere se face la solicitarea funcționarului public, cu aprobarea conducătorului autorității sau instituției publice în care urmează să-și desfășoare activitatea funcționarul public, precum și a conducătorului autorității sau instituției publice în care își desfășoară activitatea funcționarul public”.
....
Șeful instituției publice de la care se transferă funcționarul public trebuie să emită actul administrativ de modificare a raporturilor de serviciu sau, în situația în care, prin plecarea angajatului, este afectată desfășurarea activității, să comunice refuzul motivat al transferului la cerere. Refuzul trebuie comunicat în cel mult cinci zile lucrătoare de la primirea înștiințării.

www.avocatnet.ro/articol_644...

In opinia mea, refuzul poate fi atacat in instanta de contencios ad-tiv.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Iulie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer la cerere intr-o alta institutie publica-buna ziua! va rog sa imi spuneti daca ma pot transfera la cerere ... P3tra P3tra Buna ziua! Va rog sa imi spuneti daca ma pot transfera la cerere intr-o institutie publica, avand in vedere ca nu se mai fac angajari la stat. De asemenea va ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! ce pot face in cazul in care am aprobarea unei institutii ... Majin Majin Buna ziua! Ce pot face in cazul in care am aprobarea unei institutii de stat pentru a ma transfera dar unitatea in care lucrez refuza transferul? (vezi toată discuția)
Transfer la cerere functionar public. refuzul AlinMandrica AlinMandrica Poate conducatorul sa refuze transferul la cererea functionarului piblic, in cazul in care functionarul indeplineste toate criteriile necesare ocuparii ... (vezi toată discuția)