avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 246 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestare pv conducere abuzivă
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestare pv conducere abuzivă

As dori sa aflu dacă au fost procese de contestare a unu P.V. Pentru conducere abuzivă.
Măsura de suspendare permis mi se pare exagerata comparat cu gravitatea faptei (niciuna).
Orice sfaturi legat de cum ar trebui procedat într-o astfel de situație în dosar ar fi de apreciat.

Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 09:16, 18 Februarie 2024
Nu exista conducere abuziva.
Am scris repede și din autocorect, agresivă trebuia sa fie :)

latka a scris:

Nu exista conducere abuziva.

Atunci ar trebui sa contestati sustinerea si eventual proba politiei, care a consemnat ca v-ati aflat intr-o atare situatie :
Articolul 54^1
(1) Se interzice conducătorilor de vehicule să adopte un comportament agresiv în conducerea acestora pe drumurile publice.
(2) Prin comportament agresiv se înțelege efectuarea, pe drumul public, de către conducătorul de vehicul, a uneia dintre următoarele manevre:
a) deplasarea succesivă de pe o bandă de circulație pe alta sau de pe un rând pe altul, alternând din stânga în dreapta, în scopul depășirii unui șir de vehicule care circulă în același sens;
b) întoarcerea vehiculului prin folosirea frânei de ajutor;
c) pornirea vehiculului de pe loc prin patinarea excesivă, în gol, a roților motoare;
d) circulația cu vehiculul la o distanță foarte redusă față de un alt vehicul, înaintea sau în spatele acestuia, cât și în lateral, ori reducerea bruscă a vitezei de deplasare fără motiv întemeiat, de natură a intimida conducătorul acestuia;
e) folosirea repetată a semnalelor sonore și/sau luminoase de natură a obliga nejustificat conducătorul de vehicul care circulă în fața sa să elibereze banda de circulație;
f) conducerea mopedului sau motocicletei având în contact cu partea carosabilă numai una dintre roți;
g) mersul cu spatele cu vehiculul în scopul intimidării celorlalți participanți la trafic care circulă în spatele acestuia;
h) realizarea intenționată a unui derapaj controlat al vehiculului în vederea întoarcerii sau rotirii acestuia;
i) conducerea intenționată a unui vehicul prin accelerarea repetată a motorului, de natură a stânjeni persoanele aflate în zona drumului public.

Sunt spete relatate in presa :
[ link extern ]
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Benzi de circulatie si randuri cyan cyan acum doua zile era sa raman fara permisul de conducere pentru depasire. \\"era\\" ptr ca dupa indelungi :worthy: , :(( si argumente din regulament m-am ales ... (vezi toată discuția)
Tamponare - viraj la stanga, depasire coloana fjt1 fjt1 Buna ziua Circulam in afara localitati pe un drum cu 2 benzi o banda pentru fiecare sens, ploaie, m-am asigurat din timp am semnalizat cu mai mult de 100m am ... (vezi toată discuția)
Depasire pe autostrada pe partea dreapta mdned mdned Buna seara! Va supun atentiei urmatoarea situatie, ceea ce scrie in lege imi pare ambiguu: circul pe o autostrada pe banda 2 cu viteza de 130 km/h si ... (vezi toată discuția)