avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Reprezentant al unui ong solicita bani
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Reprezentant al unui ong solicita bani

buna ziua. doresc sa stiu daca un reprezentant al unui ong solicita sume de bani pentru ong ,primeste sume de bani de la persoane fizice in contul personal are obligatia de a depune sumele respective in contul ongului si de a elibera chitanta pe acele sume? trebuie sa deie chitanta cind primeste banii sau poate elibera chitanta si dupa 40 zile?
sumele primite in cont personal trebuie transferate cit mai repede in ong sau se poate face si dupa 40 zile? stringind sume mari de bani de la persoane fizice fara a elibera chitanta si fara a duce banii in contul ongului suna a inselatorie?
Multumesc
Ultima modificare: Luni, 1 Aprilie 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 16:01, 9 Mai 2024
Sumele de bani solicitate în numele ong-ului nu se transfera în contul bancar al persoanei fizice ci în cel al ong-ului pentru a fi introduse în contabilitatea asociației.
Sumele în numerar se încasează doar individual pe baza de chitanta cu nume și date de identificare ale persoanei donatoare.
Ultima modificare: Luni, 1 Aprilie 2024
george-neagu, moderator
a incasa intr-un cont personal sume destinate unei persoane juridice se tolereaza in cazuri exceptionale de genul ca tocmai e inchis / blocat contul asociatiei si e urgent sa se incaseze cumva acei bani., sau sunt multe sume mici si la virare in contul de persoana juridica se iau comisioane mari... in nici un caz nu se poate tolera pe termen de multe luni sau de ani asa o practica, Iar daca nu exita un cont al asociatiei in care acea persoana fizica sa vireze in termen scurt
( sa zicem max o saptamana) sumele primite, mentionand ca le-a incasat pe seama asociatiei si sa nominalizeze de la cine, atunci ar trebui sa emita chintante in numele asociatiei ca si cum le-a incasat in numerar si sa faca dispozitie de plata catre casierie ca si cum i s-au avansat numerar ca sa fie justificare de ce nu sunt in numerar in casierie in acel moment.... A aduna sistematic sume mari prin cont personal si a le vira doar dupa intervale gen 40 de zile e foarte fortat si foarte greu de pretins ca ar fi totusi legala practica, trebuie sa fie niste motive foarte serioase si exceptionale si ridica semne mari de intrebare asa o practica....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Document justificativ v@ly v@ly Am nevoie de un sfat într-o problema mai încurcată, cu mulţumiri anticipate. O persoană cu profesie liberală primeşte un onorariu într-un ... (vezi toată discuția)
Chitanta sau di/dp? AncaUrda AncaUrda Care este documentul corect in baza caruia se poate face trensferul de bani intre casele diferitelor puncte de lucru ale unei societati: chitanta, dispozitia ... (vezi toată discuția)
Donatii catre ong LifeRider LifeRider Buna ziua, Din cate stiu, pentru donatiile in bani din partea persoanelor fizice este necesara incheierea unui contract. Imi puteti spune care este regimul ... (vezi toată discuția)