avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cine plateste costul scrisorilor recomandate trimise ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cine plateste costul scrisorilor recomandate trimise de asociatia de proprietari pentru explicarea listelor de plata?

Buna ziua, presedintele asociatiei continua sa-mi puna pe nota de plata scrisorile recomandate cu care imi raspunde la cereri de lamurire a listelor de plata.

De cele mai multe ori am avut dreptate si s-au corectat sumele. Cererile le depun pe email deoarece nu exista nici o alta cale de comunicare cu asociatia, nu exista telefon disponibil si nu am cum sa merg la sediul asociatiei deoarece sunt de gasit doar o zi pe saptamana. (simt nevoia sa dau aceste detalii pentru a avea sanse mai mari sa primesc raspunsuri la obiect)

Faptul ca imi raspunde prin scrisori recomandate in conditiile in care cererile mele sunt trimise pe email il accept ca fiind mijlocul de comunicare stiut de acest presedinte de asociatie in varsta (cred ca are peste 70 de ani).

Dar nu pot accepta sa-mi puna mie in obligatiile de plata costul acestor scrisori recomandate. Am deja 6 scrisori platite fara sa stiu de ce.
1. Exista baza legala pentru a ma pune pe mine sa platesc aceste scrisori?
2. Pot cere restituirea sumelor si pe ce baza legala?
Ultima modificare: Joi, 18 Aprilie 2024
gev, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 13:39, 26 Aprilie 2024
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua , raspunsul se afla la dumneavoastra pe plic , ce scrie la destinatar ?
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asociatia nu are fonduri din alta parte fondurile din chirii achitate (daca aveti spatii inchiriate) si fondul de penalitati nu pot fi folosite decat pt imbunatatiri,reparatii condominium.Asa cum copiile dupa documentele lamuritoare privind listele de plata sunt achitate de cel care le solicita,asa si aceste scrisori ttebuiesc achitate de dv.Asa ar fi normal.
1 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
De unde ați scos chestia cu "asa ar fi normal " ? Persoana în cauză a cerut răspuns SCRIS , cum scrie în lege, nu scrisoare recomandată , cu confirmare de primire. Deci NU a SOLICITAT nimic legat de scrisoare recomandată.

Asa că, președintele respectiv e bun de plată.
Ultima modificare: Luni, 22 Aprilie 2024
latka, utilizator
3 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aoleu domnule Latka!
Scris nu insemna email. Ati vazut linkul pus cu discutiile din parlament referitoare la email?
de unde si pana unde? Sa aduca domne banii de acasa presedintele sa faca lunar un fond din care sa achite scrisorile.
Asociatia de proprietari e formata din locatari.. E normal sa platesca un locatar pentru altul?


Intotdeuna orice cheltuiala este achitata de cel care a cauzat-o!
Editat de moderator: textul ulterior era off topic
Ultima modificare: Marți, 23 Aprilie 2024
latka, utilizator
3 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aoleu doamna Nivea !
Ce cheltuiala a cauzat cel ce face o cerere conform art . 28 și președintele e OBLIGAT sa răspundă ????
Președintele e obligat de legea 196/2018 , legea a prevăzut asta.

Dacă președintele doreste neapărat sa răspundă prin acea scrisoare recomandată, înseamnă că-și asuma cheltuiala pe care a cauzat-o. Președintele a decis ca-și asuma cheltuiala, nu l-a pus nimeni sa trimită scrisoare recomandată.

Sa nu-mi scrieti ca legea 196/2018, la art. 28 prevede scrisoare recomandata sau "coroborati" dvs. acest lucru, ca nu exista nici o prevedere care sa duca la asa ceva.

Si, spre stiinta dvs., un email este un mesaj electronic SCRIS. Nu e oral. Si in ziua de azi poti fi judecat si condamnat si pentru un mesaj pe Facebook.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Aprilie 2024
latka, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna ziua acum apox. 2 luni de zile am adresat o petitie presedintelui ... eugarizan eugarizan Buna ziua Acum apox. 2 luni de zile am adresat o petitie presedintelui as. de prop. in care am contestat unele sume din lista de plata ca fiind gresite / ... (vezi toată discuția)
Refuz al presedintelui de a primi sesizari / petitii de doua ... eugarizan eugarizan refuz al presedintelui de a primi sesizari / petitii De doua luni de zile incerc sa depun la asociatia de proprietari o petitie si sunt refuzat de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! in cazul in care se convoca adunarea generală a asociației ... poppatricia poppatricia Buna ziua! In cazul in care se convoca adunarea generală a asociației de propietari prin tabel convocator, iar unii (care nu locuiesc in apartament, au ... (vezi toată discuția)