avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 270 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Soțul supraviețuitor moștenește casa făcută de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Soțul supraviețuitor moștenește casa făcută de cei doi , chiar dacă terenul e prin donație ca bun propriu al soțului decedat ?

Bună ziua !
Soțul decedat a primit cu donație terenul, pe care ulterior ne-am construit casa cu banii comuni . Țin să menționez că noi nu avem copii și mai are 2 frați în viață și părinții . Aceștia au dreptul și la casa pe care am construit-o doar eu și cu soțul din pricina terenului donat soțului ca bun propriu ?
Ultima modificare: Marți, 23 Aprilie 2024
Eder3000, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:07, 23 Aprilie 2024
nu are legatura cu terenul, ci cu faptul ca nu aveti copii. Pt ca nu aveti copii, fratii sotului si parintii daca traiesc , vin la mostenirea sotului.
art 972 : sotul supravietuitor mosteneste
b) o treime din moştenire, dacă vine în concurs atât cu ascendenţi privilegiaţi, cât şi cu colaterali privilegiaţi ai defunctului;
In masa succesorala intra terenul si jumatate de casa., din toate astea, mosteniti 1/3
Ultima modificare: Marți, 23 Aprilie 2024
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cazul căsătoriei in regim de separație a bunurilor (așa ... alinagal27@yahoo.com alinagal27@yahoo.com In cazul căsătoriei in regim de separație a bunurilor (așa au optat soții la căsătorie), soția deține proprietăți personale, doar ale ei, obținute ... (vezi toată discuția)
Succesiune - drepturile sotului supravietuitor Vasile75 Vasile75 Buna ziua! Va rog sa imi spuneti o parere cu privire la o succesiune: Doi soti au trait impreuna 30 de ani si au facut avere (bunuri imobile si mobile) ... (vezi toată discuția)
Soț și soție, căsătoriți de peste 20 ani, fără copii. ... 123cor123 123cor123 Soț și soție, căsătoriți de peste 20 ani, fără copii. Soțul nu are alți frați, unic moștenitor al părinților si posesor al unei proprietăți ... (vezi toată discuția)