avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua. As vrea sa stiu daca pot renunța la ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua. As vrea sa stiu daca pot renunța la drepturile părintești

Buna ziua. Asi vrea sa stiu daca asi putea decade din drepturile părintești de buna voie. Am un copil care l am părăsit cu mama lui si nu mai vreau sa am drepturi pentru copil. Stie cineva?
Cel mai recent răspuns: Ioan Viorel Danciu , Mediator 16:43, 7 Mai 2024
Sa plătesc pensia alimentara nu este o problema din momentul in care muncesc. De o cam data nu pot plati si nici întreținerea familiei nu sunt in stare. De acea am decis sa decad din drepturi dar nu stiu cum sa procedez.
Ultima modificare: Joi, 2 Mai 2024
Manuela Rășină, administrator
8 din 9 utilizatori consideră
acest răspuns util
Era bine dacă ați fi anunțat femeia ca nu sunteti in stare de nimic pana sa faceti copilul, ar fi decis în cunoștința de cauza. Acuma ca l-ati făcut, va trebui sa fiti în stare, ambii sunteti parinti fie ca va convine, fie ca nu. Daca nu sunteti invalid, mergeti la munca și ajutați copilul ala cu ce puteti.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este relevant daca munciti sau nu, datorati pensia de intretinere care este necesara ca acel copil sa manance, sa ii fie cald, sa se imbrace. Un copil nu se poate imbraca doar cand au chef parintii lui sa lucreze.

Asadar, trebuie sa platiti continuu pensia de intretinere.

Cat despre a fi tata, nu e nevoie de mare lucru, se poate sa dati o declaratie si o copie a CI mamei si se cam descurca singura. Nu va puteti decadea din drepturi asa, la cerere.
Daca tot platiti pensia si mai dati cate o declaratie, atunci poate il si vizitati o data pe an sau la 3 luni, sa vedeti ce mandru o sa fiti cand va fi mare!

Poate ca ne putem lepăda de satana, dar nu si de copiii nostri.

Liliana Gradinaru a scris:





Ce copie a CI sa ii dau? Ce e aia daca nu va suparati?
Ultima modificare: Joi, 2 Mai 2024
Manuela Rășină, administrator
Copie după buletin.

Alte discuții în legătură

Decădere din drepturile părintești Cameliageo Cameliageo Daca unul din părinți decade celalant părinte din drepturile părintești ,acesta mai are obligația de a plăti pensia alimentară?Sau poate da in judecata ... (vezi toată discuția)
Divort amiabil, procedura iony23 iony23 Buna seara am si eu o intrebare cum sa procedez sa depun actele pentru divort suntem casatoriti de 4 ani avem un copil de 5 luni nu avem bunuri in comun am ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara vs custodie exclusiva andreiionel andreiionel sotia mea a introdus in cererea de divort custodia exclusiva si pensia alimentara. daca ipotetic voi fi scos din drepturi trebuie sa platesc ... (vezi toată discuția)