avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua, In urma respingerii plangerii mele ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua, In urma respingerii plangerii mele contraventionale ...

Buna ziua, In urma respingerii plangerii mele contraventionale la procesul verbal al IPJ ,in care se arata ca eu conduceam cu 102km in localitate ,am primit termen de apel in 30 zile.
Intrebare:Faptul ca la intampinarea initiala la probe in raportul detaliat al politistului este trecuta serial Tru cam TC 010204 iar proba video si buletinul metrologic sunt cu TC 010205 ma pot ajuta la anularea procesului verbal?
Am inteles ca marja de toleranta nu se poate folosi pt cei 2km/h depasiti,poate stiti o speta.
Inca un fapt omis de politie este ca pe proba video scrie numai DN2 fara a da localitatea sau km.
Multumesc
Ultima modificare: Joi, 9 Mai 2024
Cristian Cristian Pavel, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca din proba video rezulta ca erati in localitate e putin probabil sa vi se admita apelul pe acest motiv. Insa verificarea metrologica trebuie sa fie pentru camera cu care s-a constatat contraventia. Probabil ca din eroare politia a trimis un alt buletin de verificare insa daca eroarea e corectata in apel cade si acest motiv. Din 1000 de plangeri contraventionale privitoare la regimul rutier in jur de 999 sunt respinse. Politia rutiera a devenit mai riguroasa iar eu personal dupa zeci de ani de condus am fost amendat de vreo 10-12 ori, dar o singura data fara sa fi fost vinovat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poze radar - probe in proces Eu contest Eu contest Buna ziua, Apelez la sfaturile voastre pentru a lua o hotarare de a continua sau nu procesul cu politia Prohova. In Februarie am fost oprit pentru ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. În urmă cu o zi am fost amendat + retinerea permisului ... AUREL .M AUREL .M Bună ziua. În urmă cu o zi am fost amendat + retinerea permisului de conducere pe 90 zile . Mă deplasam pe un drum județean în apropierea unei ... (vezi toată discuția)
Contestatie radar mobil csat csat Buna ziua, Am fost oprita azi de catre un echipaj de politie cu radar mobil in localitate, avand viteza de 102 km/h (conf.aparat radar) si as dori sa stiu ... (vezi toată discuția)