avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... insolventa unui srl -singurul creditor finantele
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

insolventa unui srl -singurul creditor finantele

In anul 2008 am deschis cu 2 asociati un srl -neplatitor de tva. Pe acesta firma nu am cumparat nimic (nici macar un creion )-ea fiind prestatoare de srvicii in constructii. Singurele datorii care s-au acumulat fiind cele la finante privind impozitele la salarii.In decembrie 2009 finantele au declarat insolventa ,noua fiindu-ne adusa la cunostinta in ianuarie 2010. Problema se pune in felul urmator de catre lichidator:unul din asociatii de la acest srl este administrator unic la alta firma cu acelasi specific- el vrand sa atraga raspunderea asociatilor deoarece considera ca asociatul este raspunzator de managemantul defectuos. Precizez ca societatea unde este unic administrator a incheiat contracte cu acest srl unde sunt 2 asociati pe care le-a achitat in totalitate ,practic a sustinut o perioada acest srl.Este corect atragerea raspunderii administratorului ? va multumesc.
Cel mai recent răspuns: 10001idei , utilizator 10:40, 22 Februarie 2010
am uitat sa specific ca asociatul a adus aport cam cat baza datoriilor la finante .EL MAI POATE FI TRAS LA RASPUNDERE?
asociatul a adus aport cam cat baza datoriilor la finante

Puteti fi mai explicit ???

el vrand sa atraga raspunderea asociatilor deoarece considera ca asociatul este raspunzator de managemantul defectuos.

Pentru management defectuos nu se poate atrage raspunderea patrimoniala personala. Legea 85/2006 art 138 specifica clar si limitativ faptele pentru care se poate cere acest lucru .
Buna ziua.
Din ce spuneti dvs. cred ca este vorba de actiunile lichidatorului in baza art.80 din Legea nr.85/2006 ,adica anularea actelor frauduloase incheiate de debitor in dauna drepturilor creditorilor,fiind vorba de contracte .
Exact. Lichidatorul vrea sa atraga raspunderea asociatilor pentru management defectuos,el spune ca: de ce am functionat 2 ani cu o firma care mergea mereu in pierdere!?)-noi am sperat intr-o redresare a societatii.Mentionez ca din cei 2 ani debitul pentru un an de zile a fost achitat ,restantele fiind din cel de al doilea an.
multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspunderea administratorului atrasa solidar cu firma LaurTib LaurTib Sunt un administrator al unui srl cu asociat unic (tot in persoana mea). In urma cu 7 ani Fiscul a executat toate bunurile firmei. Firma nu a mai avut ... (vezi toată discuția)
Lichidare srl rina68 rina68 Buna ziua, am fost asociata la o firma . iar sediul firmei este la mine acasa, Din 2009 firma nu mai are activitate. iar in 2010 a fost declarata ... (vezi toată discuția)
Disocierea raspunderii intre administratori zoltan7710 zoltan7710 La o societate comerciala aflata in lichidare se declanseaza procedura de atragere a raspunderii organelor de conducere. Firma are conform statutului doi ... (vezi toată discuția)